Д-р Мангъров: Пикът на коронавирус у нас ще е след 3-4 седмици

Няма епидемия в Банско. Има заразени четирима души в града – трябват повече изследвания в Банско, за да се види дали има и други заразени хора. Това заяви в сутрешния блок на БТВ директорът на детското отделение в Инфекциозна болница доцент д-р Атанас Мангъров.

„Безсмислено е да се затваря целият град. Ако си мислят, че може да има разпространение на зараза, то това трябва да се докаже. Нали въпреки извънредното положение хората трябва да са спокойни. Мисля, че хората след дни ще започнат да бягат по полетата от Банско“, каза още експертът.

„Маските не вършат никаква работа – това са маски, а не противогази. Ако сте болен и кашляте, маската предпазва от по-големите плюнки, но не и от фините. Психологически ефект е, че ни пазят маските, което понякога може да ни изиграе лоша игра. От еднократните ръкавици не става нищо, може само гъбички да хванете заради запотяването. Миенето на ръцете е много важно“, разкри доц. д-р Мангръров.

„Пикът у нас ще е след 3-4 седмици, изхождайки от ситуацията досега“, коментира специалистът по инфекциозни болести.

„Можем да сме минали заразата без симптоми, но не можем да се заразим наново. Антителата, които изграждаме ще ни пазят до края на живота ни, ако сме преминали коронавируса“, завърши доц. д-р Атанас Мангъров.

Можете да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време ТУК или ТУК

инфо: novini.bg

Вижте още:

Коронавирусът – изтекло биооръжие? История на патогените в биологичната война

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса

Тази карта показва разпространението на коронавируса в България

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.