Задава се слънчево затъмнение, наречено „Огнен пръстен“: ето какво да очакваме

Няколко страни късметлии ще могат да наблюдават рядко, но много зрелищно и красиво небесно събитие по-късно през седмицата – пълно пръстеновидно слънчево затъмнение, пише, edna.bg

Събитието се случва, когато Слънцето, Луната и Земята се оказват на една линия, но в същия момент Луната е по-отдалечена от орбитата на Земята и така не може да скрие напълно Слънцето.

В резултат на това подреждане, очертанията на Слънцето се виждат зад Луната, създавайки т.нар. от астрономите „огнен пръстен“.

Затъмнението ще се случи на 21-ви юни, но за съжаление няма да бъде видимо от всяко кътче на земята. То ще бъде видимо само за страните от Африка, Арабския полуостров и малка част от Азия. В Европа няма да можем да се насладим на зрелищната гледка.

А ето и какво съветват астролозите за това мистично събитие. Те смятат това за непредсказуем и дори опасен период, в който е добре да сме с повишена предпазливост и да се откажем от импулсивни действия. В навечерието на лятното слънчево затъмнение емоционална вихрушка ще се върти в живота на много хора, така че ще трябва да се опитаме да запазим баланс, предпазливост и спокойствие.

Лятното слънчево затъмнение ще се случи по време на Новолуние в знака на Рака. Това предполага, че разрушителните влияния ще бъдат изключително силни. Това ще бъде и най-мощното затъмнение през летния сезон, защото то съвпада с лятното слънцестоене и дава на всичко огромна енергия. Според астролозите това затъмнение ще даде старт на последния етап от преструктурирането на живота на повечето хора, през което са преминавали през последните  2-3 години.

Бъдете подготвени: тъмната страна на всяка личност ще излезе на преден план през този ден. Слънчевото затъмнение под егидата на Рака изведнъж ще ви напомни за това, което искате да забравите. Подсъзнанието ви може да бъде под удара на неконтролируеми мисли, страхове и съмнения. Не се изненадвайте от изблици на гняв и жажда за откровени разговори, все пак Ракът е емоционален и много уязвим знак.

източник: edna.bg

Вижте още:

Как древните цивилизации са си обяснявали слънчевите затъмнения

Слънчевото геоинженерство – спасение или гибел за Земята?

Вижте как изглежда слънчево затъмнение от Космоса (видео)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.