Засадете си орлов нокът, за да се освободите от тежкото минало

Растенията са мълчаливият приятел на човека, който го дарява със спокойствие, помага му да изрази настроенията си. Те не изискват много грижи, не създават проблеми, тихо и незабележимо релаксират, помагат, лекуват, облекчават и красят живота.

Ще се спрем на едно малко познато растение, което отговаря на всички тези характеристики. Това е орловият нокът.

Кратка характеристика на растението орлов нокът

Растението орлов нокът се нарича в ботаниката лоницера. То е увивно растение, което има много красиви цветове, обагрени в бяло, оранжево, розово или от смесването на тези багри. То има и значителна зелена маса. Ароматът му е направо упойващ и се запомня завинаги.

Хората, които се занимават с градинарство, го предпочитат, защото орловият нокът изобщо не е капризен, не налага някакво специално отглеждане и служи като много добро средство за отделяне на стени, огради и други заграждения между пространствата. Той е издръжлив на студа, но въпреки това расте най-вече в по-топлите южни части на страната ни, както и в източните държави. Растението обаче може да се срещне и в Сибир, където вариантът му е ядлив. Хората го използват като лекарство срещу скорбута и болестите на очите.

Орловият нокът цъфти от месец юни до септември и създава прекрасна атмосфера с нежните си красиви цветове. Вирее добре на влажната почва, която е богата на торфени залежи. Когато расте на слънце или смесена сянка, то цъфти особено бурно. Резниците са начинът на размножаване.

Орловият нокът помага срещу меланхолията и тежкото минало

За хората, които страдат от загубата на близък или добра работа, за страдащите от безвъзвратно загубените щастливи мигове на миналото, за меланхоличните натури е орловият нокът. Той пречиства съзнанието от тежките грижи и проблеми, премахва влиянието на миналото и зарежда съзнанието с енергията на настоящия живот.

Отварата от цвета на орлов нокът ще успокои, разхлади и подобри настроението на меланхолика. Чаят от орлови нокти засилва имунната система.

Орловият нокът е силен имуностимулант, притежава и антиоксидантни, антивирусни съдоразширяващи свойства. Това растение помага и за поддържане нивата на кръвната захар.

Външно се ползва като масло срещу обриви по кожата и изгаряния от слънчеви бани.

Трябва да се използва внимателно от бременни жени, защото предизвиква кървене.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Най-отровното растение в Европа се среща и у нас

Ментата е магическо растение! Вижте защо всеки трябва да я отглежда

Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

10 цветя и мястото им в народните вярвания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.