Защо получаваме синини по тялото?

синина

Случвало ви се е сигурно – откривате някоя синина по тялото си, а дори не си спомняте от какво би могла да е. Освен натъртването, което води до образуването на оток и синина, друга причина за появата на виолетови петна по тялото, изглежда че няма.

Тогава откъде идват те?

Явлението се дължи на слаби капиляри. А това от своя страна означава недостиг в тялото на витамините „С“, „Р“ и „К“.

Причината за синини може да бъде и хеморагичен васкулит – заболяване, свързано с нарушения на имунната система и патологията на свойството на кръвосъсирване.

Ако липсват подобни заболявания, тогава вероятно тялото ни се нуждае от малко подкрепа под формата на витамините „C“ и „Р“, които се съдържат в шипката, черешите, къпините, кайсиите и цитрусовите плодове. Или ако е необходимо да добавим към менюто си витаминен комплекс, съдържащ витамин „С“, рутин, биофлавоноиди и хесперидин.

Източници на витамин „К“ са зеленолистните зеленчуци, кафявите водорасли, рибеното масло, соевото масло, яйчения жълтък и люцерната. Така че би било много полезно да включим някоя от тези съставки в диетата си. Така няма да ни се налага да крием под дългъ ръкави и крачоли синьо-виолетовите последици от авитаминозата.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Тибетски правила за поддържане чистота на тялото и духа

Десет професии, които разрушават тялото ви

Човешкото тяло е проекция на съзнанието

Страховити неща, които човешкото тяло прави без да подозираме

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.