Защо тройкаджиите успяват повече в живота

стив джобс

Британският журналист Джон Холтиуангър в провокативна статия заявява, че оценките в училище изобщо не са показател за интелектуалните способнисти и че тройкаджиите постигат повече успехи в живота, отколкото отличниците.

Adme.ru предлага да се запознаете с доводите на автора.

Както е известно, хора като Стив Джобс никога не са завършили колеж.

Умът е абстрактно понятие, а постиженията в училище не винаги са най-обективния му измерител. Учелището не винаги е реална подготовка за това, което ни чака в самостоятелния живот.

Успехът изисква страст, настойчивост, емоционалност и способност да се преживее неуспеха и най-важното: да се разбере неговата ценност.

Затова толкова тройкаджии, от които никой не е очаквал велики дела в училище, днес управляват света. Те разбират какво значи да се бориш, тъй като още от детството преодоляват повече неуспехи, отколкото отличниците. Точно такива черти притежава и всеки успешен предприемач: той не се бои да рискува, вървейки срещу нормите и правилата – и затова това може да създаде нещо ново и необичайно.

Двойкаджията често е лидер в своя кръг, готов да поведе след себе си други по нестандартен път, заобикаляйки училищната система. Сред тройкаджиите е най-висок процентът на нетривиално мислещите творчески личности. Психолозите са убедени, че на такива деца просто не им е интересен стандартният набор от училищни диспциплини. В училище ни говорят, че „може да бъде само така, а не иначе”, отнемайки ни желанието да мислим нестандартно за решенията на проблемите.

Всичко това съвсем не значи, че лошите оценки в училище гарантират успех в живота, както и шестиците в дневника още не са доказателство, че „няма да стигнете далече”.

Оценките са само цифри върху хартия. В крайна сметка нашият живот се определя от характера, опита и взаимоотношенията, а не от оценките в училище.

Ако не сте завършили добре училище или университета, не се отчайвайте. Животът е поредица от възходи и падения. Научаваме много полезни неща в училище, но реалните знания получаваме вече след като напуснем класната стая.

Никога не спирайте да учите, никога не се предавайте, и най-важното – не забравяйте да се наслаждавате на самия процес на получаване на знания.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

КАК УЧИЛИЩЕТО УБИВА ТАЛАНТА И СЪЗДАВА НЕУДАЧНИЦИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.