Зловеща СНИМКА на „русалка“ на Финиъс Барнъм от 1865 година предизвика нови въпроси

русалка 1

Преди няколко века американският шоумен и политик Финиъс Тейлър Барнъм изуми света с уникален артефакт – мумия на русалка. Именно с нея той успя да привлече стотици зрители на цирковото си шоу, озаглавено „Шоуто на изродите“.

Според слуховете, русалката била истинска и била хваната в Индийския океан.

За съжаление, заради пожара в сградата, в която се намирал циркът, от мумията не останало нищо.

Освен няколко снимки.

И до ден днешен специалистите не могат да изяснят причината за пожара. Според някои слухове, Барнъм сам е запалил цирка, за да му платят застраховката, защото бил затънал в дългове. Според други зад пожара стои конкуренцията. А трети винят за инцидента злите духове, които били бесни на бизнесмена заради мистичните създания, които показвал.

русалка 2

Някои експерти не изключват възможността мумията на русалката все пак да е оцеляла и да се пази в нечий частен дом. Не е изключено, ако тя бъде открита, науката най-сетне да признае за съществуването на тези митични същества.

Учените, особено независимите, и към днешна дата не отричат този факт, тъй като голяма част от Земята, е покрита с вода, а науката все още не знае какво може да се крие в дълбините на Световния океан.

За русалката на Барнъм се заговори наскоро, след като новозеландския уфолог издигна смело предположение относно произхода й. Изследователят смята, че може да не става дума за русалка, а за представител на извънземна цивилизация. Съществото на снимката е с голямо чело, големи очи и малка уста. Хуманоидът няма нос. Гледайки снимката, изобщо не е трудно да се досетим, че такава „външност” подхожда повече на извънземно същество, отколкото на русалка.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Появиха се нови кадри на русалка (видео)

Мумия на русалка се съхранява в музей

Български езотерици в спор заради клипа на Animal Planet, показващ кадри на русалка (видео)

Заснеха истинска русалка? (видео)

8 сирени, морски нимфи и богини от различни легенди и култури

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.