Изпращането на първите заселници на Марс се отлага с пет години

марс

Организаторите на проекта Mars One са отложили с пет години, за 2031г, изпращането на първата пиротируема мисия на Марс, се съобщава на сайта на проекта.

„През 2031 г. първият екипаж от четирима астронавти ще се отправи към Марс. По-рано бе планирано първата такава екпедиция да бъде през 2026 година. Освен това организаторите отлагат с четири години – за 2022 г. изпращането на първата непилотируема мисия. Измененията са направени във връзка с „новата финансова стратегия“, приета след купуването на „ Mars One“ от швейцарската компания за финансови услуги InFin Innovative Finance AG.

Проектът „ Mars One“ си е поставил задачата да осъществи полет на четирима души до Марс, където те ще станат първите заселници на „червената планета“ и ще прекарат остатъка от живота си на нея. Те ще живеят в специално селище, което ще бъде построено за тях от предварително изпратени роботи. Бъдещите четирима избрани колонизатори на Марс ще се подготвят в продължение на седем години за това изпитание.

За момента заявки за участие в тази експедиция са подали над 200 000 души. От тях организаторите са подбрали около 100 човека. Предполага се, че в процеса на подготовката от тях ще изберат 24, които ще бъдат изпращани на това еднопосочно пътуване.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.