Индия изстреля първата си ракета, пренасяща тежки съоръжения в Космоса

ракетаИндия успешно изстреля в Космоса най-голямата си досега ракета заедно с безпилотна капсула. Изстрелването е голям успех за космическата програма на азиатската държава, която досега изпращаше в Космоса само по-леки апарати, предаде БГНЕС.

Ракетата, която е проектирана да пренася тежки комуникационни съоръжения и сателити, беше изстреляна от космодрума в Шрихарикота в южния щат Андра Прадеш. Тя тежи 630 тона и има капацитет на товароносимост от още 4 тона. Официалното име на съоръжението е Геостационарен носител за сателитно изстрелване Mk-III.


„Това е много значителен ден в историята на индийската космическа програма“, каза председателят на организацията за космически изследвания на страната (ISRO) К. С. Радхакришнан, пише БГНЕС.

Това е поредният голям успех за Индия, след като през септември учените от ISRO успяха успешно да достигнат повърхността на Марс.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още: 

ИНДИЙСКИЯ ЦАР ШАУЛ ПРИТЕЖАВАЛ ИЗВЪНЗЕМЕН КОРАБ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.