Италианска модна къща на прицел, Путин облече нейно яке за 1.5 млн. рубли

Италианската модна къща Loro Piana беше призована „публично да заклейми“ Владимир Путин, след като той облече едно от нейните якета на провоенен митинг.

Руският президент се появи във връхната дреха за 1.5 млн. рубли (близо 13 хиляди евро) – повече от два пъти средната годишна заплата в Русия, изнасяйки реч пред хиляди зрители на стадион „Лужники” в Москва миналата седмица.

Почти 1300 души са подписали петиция, призоваваща луксозната марка Loro Piana да заклейми руския президент, съобщава Daily Mail.

Под синьото палто Путин носеше и джъмпер за 2 900 евро на италианската марка Kiton. Смята се, че той е фен на Brioni – италианската модна къща за луксозно мъжко обекло, известна с дрехите си за Джеймс Бонд, и базирания в Лондон производител на обувки John Lobb.

Решението на Путин да облече дреха на дизайнерската марка на митинга предизвика незабавно възмущение в Twitter. Преводачът Яна Морозова пише: „Докато руснаците се борят за храна в магазините, Путин се обърна към 90 000 души, облечен в пухено яке Loro Piana за 1.5 милиона рубли.“

Олга Лаутман, руски анализатор и водещ на подкаст, добавя: „Путин извършва геноцид, докато е в италианско палто Loro Piana, което струва повече от годишната заплата на повечето руснаци.“ Средната годишна заплата в Русия е около 5 700 евро.

Карине Орлова, кореспондент на московското радио, която стартира петицията, смята, че реномето на Loro Piana може да бъде „завинаги засенчено“.

Пиер Луиджи Лоро Пиана, заместник-председател на марката, казва пред италиански вестник, че носенето на якето от Путин „създава известно смущение от човешка гледна точка“. Той добавя: „Ясно е на коя страна сме… Украинците ще имат цялата ни морална и практическа подкрепа“.

Loro Piana, която е част от луксозния гигант LVMH, затвори магазините си в Москва и Санкт Петербург в отговор на инвазията на Русия в Украйна по-рано този месец.

източник: profit.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.