Какво вещае разсипаната захар

pixabay.com

Вярванията за разсипана захар възникват в древни времена, когато трудоемкият продукт, извлечен от тръстика или цвекло, струвал много пари. Изглежда, че съсипването на редкия деликатес било явен провал, какъвто е случаят със солта, която по времето на появата си също е била скъпа.

Въпреки това народната мъдрост, анализирайки връзките между събитията в продължение на векове, е направила напълно различни заключения за този вече обичаен за всеки дом продукт.

Какво вещае разсипаната захар?

Суеверията за разпиляната сладост обхващат много вариации, като се има предвид както местоположението на инцидента, така и количеството разсипана захар – но всички те носят положителни послания и обещават само благоприятни събития. Например, да разпилееш щипка захар означава неочаквана малка печалба: находка, печалба или възвращаемост на дълг, който вече не сте се надявали да получите. А да събориш цяла чаша означава, че в бъдеще ще имаш стабилен доход и просперитет.

За съпрузи

Случва се захарта да се разсипе с участието на двама души: единият подава захарницата на другия или случайно бута ръката на този, който я пълни. Ако съпрузите разпръснат захарта заедно, тогава инцидентът обещава дълъг щастлив брак и като нескромно допълнение, хармония в сексуалната сфера.

Нищо чудно, че преди в много страни е имало сватбен ритуал младоженците да се обсипват със захар – това се правело, за да се привлече любовта, късмета и богатството в семейството. С течение на времето тази традиция се променя: използват се бонбони или ориз. В тези промени няма суеверие, просто е по-лесно да почистите нещо по-едро от дрехите и прическите.

Ако искате да осигурите щастието на съпрузите с помощта на захарен ритуал, но да не развалите настроението на никого, направете символична сладка пътека по пътя на младоженците, по която те ще вървят към проспериращ, сигурен съвместен живот.

За момичета и жени

Като цяло поръсената захар на масата обещава ситост, богата, вкусна трапеза – тоест парично богатство. Но тя може да предсказва събития не само във финансовия сектор, а и в любовта.

За несемейното момиче разсипването на захар по масата и пода е добър знак, като се приема, че скоро тя ще се срещне потенциален съпруг или ще подобри отношенията с половинката си и ще я очаква комфортен живот.

Захарта на пода трябва да се тълкува като индикация за предстояща любовна връзка, бурна и радостна. Нещо повече, това се отнася дори за тези, които вече са женени: семейните хора трябва да очакват прилив на чувства (това може да е неочакван подарък от съпруг, приятна съвместна ваканция или край на дългогодишна студена война).

Друга, подобна на предишната интерпретация – скоро ще откриете вътрешна хармония и спокойствие.

За момчета и мъже

Morkadis

Този знак обещава на ергените успех с противоположния пол и късмет в любовта: можете спокойно да си направите среща с дама, която харесвате, без да се страхувате от отказ. И ако един женен мъж е разстроен, го очаква нежност и съгласие от жена му.

В допълнение, разсипаната захар за мъже е знак за успешно развитие на делови въпроси.

Вярвания за разсипана захарта на бучки

pixabay.com

– паднала е бучка – изчакайте подарък или изплащане на дълг (говорим за относително малка сума);

– разсипали сте няколко кубчета – на нова длъжност с добра заплата;

– кубче рафинирана захар се разпада и разсипва при отхапване – скоро финансовото ви състояние значително ще се подобри.

Тълкувания според мястото на разсипване
Ако сладките кристалчета са заплетени в дебелата „козина” на килима (или пухкавата тапицерия на дивана), тогава на избрания път ви очакват препятствия и трудности, които обаче ще преодолеете и ще постигнете това, което искате.

Захар, поръсена до вратата, обявява появата на неочаквани, но приятни гости. Също така този инцидент говори за предстоящи промени в къщата: ремонт, закупуване на мебели.

Но ако случайно сте обърнали захарницата и захарта се е пръснала из ъглите – това е за помирение с любимия човек. Дори по време на почистването да не е имало разногласия и кавгата се е случила малко по-късно, тя няма да продължи дълго и бързо ще бъде забравена.

Какво да правим с разсипаната захар

След като разбрахме какво вещае разсипаната на захар, трябва да разберем как да я почистим, така че всички добри поличби да се сбъднат.

При тези суеверия захарта е обект, който стартира механизма за привличане на късмет и благополучие във вашия живот. Би било погрешно просто да я изхвърлите. Във всяка езотерична традиция – от славянската битова магия до принципите на ведическите школи, тоалетните, кошче за боклук, канализация се считат за енергийни дупки, които затягат и неутрализират всякакви положителни начинания. Изхвърляйки разпиляната захар, вие отменяте всичко добро, което е трябвало да ви се случи.

Най-добрият вариант е внимателно да съберете разпръснатия продукт и да го заровите в земята, но този метод не е подходящ за жителите на града или през зимата. Можете просто да изсипете захар под дърво или храст: тя пак ще се разтвори бързо и ще отиде в земята, където корените на растението ще я абсорбират. Ако говорим за малко количество, щипка, можете да го изсипете в саксия.

Други вярвания за захарта

Преди се смятало, че ако ленена торба със захар се напука, това е добра новина, неочаквани посещения и придобивания. Днес това тълкуване е подходящо да се прилага за найлонови торбички. В същото време няма значение къде е настъпила малката неприятност: в магазин, на улицата или у дома – най-важното е, че чантата е ваша, което означава, че ще имате печалбата.

Всички знаем, че ако домакинска посуда се счупи, е „на късмет“. Но какво означава, ако съд, пълен със захар, се счупи? Е, за съжаление размерът на просперитета не се удвоява, но счупената захарница предсказва предстоящо намаляване на разходите и изплащането на дълг, което също не е толкова лошо. Основното е да не пометете парченцата в кошче за боклук, а да ги заровите в земята, за предпочитане някъде на свободна площадка или в гора.

Ако разпилеете захар насън

Разпиляването на захар насън също е вид поличба. Има различни варианти, но сънищата обикновено се тълкуват положително:

– добри новини;

– преместване или подобряване на предишното жилище;

– ще имате познат, който ще окаже важно влияние върху живота ви;

– очаква ви финансов успех;

– придобиване на уважение в обществото;

– счупена захарница отразява предупреждава, че въпреки трудностите можете да се измъкнете от финансови затруднения.

източник: sanovnik.bg

Вижте още: 

Поличби: Ако губите или чупите вещи

Какво показва нумерологията за 2021 година

Избери една от тези руни и погледни какво вещае тя за теб и твоето бъдеще

Счупено стъкло – добри и лоши поличби

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.