Какво означават повтарящите се сънища

сънСънищата се повтарят заради три основни причини

Сънищата, които се повтарят, са доста често явление при много хора. Доста от нас сънуват едно и също нещо в продължение на дни, седмици и дори месеци, но не му обръщат внимание. Това обаче е доста сериозна грешка. Истината е, че сънищата, които сънуваме многократно, доста често са индикатор за проблем, за който и не подозираме. И който се проявява на подсъзнателно ниво, докато тялото и мозъкът ни отпочиват.

Поради тази причина е от изключителна важност да разберете какво може да е довело до повтарящите се сънища, за да можете да реагирате навреме и да вземете мерки, преди проблемът да се е задълбочил. Най-често срещаните причини за сънищата, които се повтарят, са три основни.


1. Психологически проблем – най-честата причина за появата на периодично повтарящи се нощни съновидения. В повечето случаи това е проблем, който ви тревожи и който може да е свързан както с личния ви живот, така и с работата. Доста често този проблем е индикация за някакъв вътрешен страх, който се опитваме да потискаме и който се проявява с пълна сила в съновиденията ни.

2. Соматични проблеми – сънищата, които се повтарят, може да са знак и за проблем със здравето, за който самите ние все още не подозираме. Обикновени тези съновидения алармират за разстройства с храносмилането, а също и проблеми със сърцето и инфекции. Така че, ако често ви се случва да сънувате едно и също нещо, може би е добре да се замислите за посещение при личния си лекар.

3. Лоша среда за сън – не бива да подценявате и мястото, на което спите. Ако леглото или матракът ви не са удобни, или пък светлината ви създава дискомфорт, нищо чудно да ви спохождат повтарящи се сънища.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА СЪНИЩАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.