Как да визуализираме правилно желаното

мисъл

Днес много хора са наясно с различни техники за визуализация и се опитват да ги приложат в живота си. Визуализацията е много полезно упражнение, което позволява да се доближите до своите цели. Но каква е причината те често да не работят или да не работят така, както се очаква? Например, човек се стреми към конкретна цел, но от някъде се появяват обстоятелства, които го спират на всяка крачка.

Защо желанието не иска да се реализира

Както казват психолозите, във всеки един от нас има съзнателно и несъзнателно. Съзнателното е строго и рационално, но несъзнателното не можем да го контролираме. В него се крият детските мечти, желания и страхове. Несъзнателното има огромна сила.

Често, между нашия разум и несъзнателните желания, има конфликт, както между съзнанието и подсъзнанието. Например, съзнателно, едно момиче иска да се омъжи. Но несъзнателно, дълбоко в себе си, има страх от брака или нежелание да промени нещо в живота си. Тя игнорира тези сигнали, без да ги разбере до края. Не бива да се изненадваме от това, защото често не осъзнаваме собствените си страхове, и особено техните причини. Затова е важно, преди да се визуализират желания, да разберем какво наистина искаме.

Правилна визуализация

На първо място е важна правилно поставената цел, която е от значение не само за обществото, а преди всичко за вас лично. По-добре е да се напише желанието на хартия.

Психолозите са определили: за несъзнателното, което възприема информацията буквално, формулировката на желанието е много важна. Тя не възприема частицата „не“. Ако искате да не се разболявате, най-добре е да формулирате това желание като „да бъда здрав“. Важни са всички нюанси на думите, които са важни за да може да ги възприеме подсъзнанието. Ако искате нещо конкретно да получите в живота си, наречете го с думите „Аз позволявам ТОВА да случи.“ Също така желанието трябва да се формулира в сегашно време, а не в бъдеще – вместо „Аз искам да се оженя/омъжа щастливо“, е по-добре да се каже „Аз съм щастливо женен/омъжена.“

Ако искате много и ви е трудно да го определите, напишете на хартия всички желания – това ще ви помогне да изберете приоритетното, това, което е най-близо до сърцето ви. Нека да е амбициозно, така че да не ви оставя безразличен.

Визуализирайки желаното, опитайте се да се успокоите. Представете си това, което искате. Важни са детайли като миризма, чувства, цветове. С други думи почувствайте това състояние, което ще изпитвате, когато мечтата ви се е сбъднала. Трябва да направите своеобразно посещение в бъдещето. А след това се освободете от тази мислена картина.

Друг важен момент. Нашите желания се сбъдват, когато мечтаейки, ние навлезем в състояние, подобно на транс. Всеки човек изпада в това състояние през деня, но не го забелязва. Трансово състояние – значи спокойно, отпуснато, когато в главата ни замлъква хорът от мисли. Такова състояние е необходимо за психичното здраве на човека. За да влезе в него нарочно, трябва да диша дълбоко, като се фокусира върху процеса. Имайте предвид, че позитивното трансово състояние, привлича същите позитивни ситуации в живота.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.