Как да се възползваме от силата на нашите мисли

мисъл

“Колко често при обикновена настинка или главоболие веднага търсим хапчета или хукваме към аптеката. Малко са хората, които се лекуват само с помощта на силата на мислите. Опитайте сами:

1. Главоболие

Седнете в удобен стол и вземете снимка, направена миналото лято. Нека това да бъде красив морски пейзаж. Вгледайте се и запомнете всички подробности, след това затворете очи и пресъздайте това, което сте видели, като се впишете мислено в този образ. Представете си, че вие лежите до прибоя, а вълните, които ви докосват, отмиват вашата болка и я отнасят далеч навътре в морето.

2. Вътрешна тревога

Представете си малък скалист остров в океана, а себе си – висок фар на неговия връх. Стените му са толкова дебели и здрави, че дори и силни ветрове не могат да го разклатят. В добро и лошо време вие изпращате мощен лъч светлина, който посочва пътя за корабите. Сега се опитайте да си представите източник на вътрешна светлина, който никога не изгасва!

3. Стрес. Вие сте отчаян и не виждате изход от някаква ситуация?

Представете си, че сте писател, а лишаващият ви от спокойствие ви епизод – е само една страница от живота на литературния герой. Опишете го на хартия под формата на кратък разказ от първо лице. Възпроизведете всички събития с големи подробности и възможно най-точно възстановете диалога. Опишете чувствата си. А след това погледнете на тази история като на неуспешна груба чернова.

Пренапишете я така, както бихте искали това да се случи. Опитайте се да разберете мотивите на отрицателните герои, съчувствайте им и им простете грешните стъпки. Създайте нов диалог. Разкажете какво чувствате сега. Измислете нов финал и развръзка, която ви устройва – и депресията вече я няма!

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още: 

НАШИТЕ МИСЛИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА И ЗДРАВЕТО НИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.