Как са изглеждали шаферките преди 100 години

Почти всяко момиче от съвсем малка си мечтае за този приказен ден.

Звън на камбани, бели цветя, весели и добре облечени хора, тя самата в красива рокля, като на някоя принцеса и… любовта на живота й. Събрани заедно до края.

Перфектната сватба, която да бъде не само красива, но и да присъстват всички важни за нас хора на нея.

Вече сме писали за различни сватби на звезди, кралски особи, как са изглеждали булчинските рокли преди десетилетия. Сега обръщаме поглед към една друга „съставна част“ на сватбата – шаферките.

Те са обикновено млади момичета, много близки роднини или приятелки на булката. Те придружават булката, стоейки зад нея, когато започва тържествената церемония.

Обикновено, ако се спазва традицията, винаги има една главна шаферка, която се грижи за различни неща, свързани с организацията и протичането на сватбеното тържество.

Според някои легенди, шаферките имат много по-различна задача. Те трябва да прогонят злите духове, за да могат двамата влюбени да се венчаят без проблеми.

През Викторианската епоха започва традицията шаферките да са облечени в бяло. Самата кралица тогава се омъжва за принц Алберт с красива бяла рокля. Така модата на бялата рокля тръгва из цяла Европа през тези години.

Morkadis

инфо: vesti.bg

Вижте още:

11 странни неща, които се считат за секси в някои държави

10 невероятни човека, които не са това, което изглеждат

6 начина, по които модата през Викторианската епоха е можела да убива хората

Как са изглеждали жените в София преди близо 100 години (СНИМКИ)

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.