Как цветовете ни карат да пазаруваме

дрехи

Психологията на цветовете е едно основите неща, които ни карат да купуваме даден продукт или стока и това е един от най-интересните аспекти. Всеки човек се влияе от даден цвят или нюанс. Например цветове като жълто и лилаво могат да предизвикат у нас хиперемоция, съобщават от crops. А знаете ли че, светлосиният цвят е този, който кара 39% от мъжете и жените да направят покупка? Вторият най- провокиращ цвят за покупка при жените е лилавият, а при мъжете зеленият. На трето място при дамите се нарежда розовото, а при силния пол черното.
• Жълто-оранжевите цветове носят усещане за ясното, топлина и оптимизъм. Замислете се колко често посягате към стоки, в които присъства този цвят. Определено е доста често.
• Бледорозовият символизира приятелство, жизнерадостен дух и конфиденциалност.
• Тъмно розовият е символ на вдъхновение и младост.
• Лилавото е цветът на креативността, въображението и мъдростта.
• Синьото носи усещане за доверие, надеждност и сила.
• Зеленото е символ на спокойствие, здраве и растеж.
• Бялото и сивото са цветовете на чистотата, баланса и неутралността.
Бежовото, жълтото, оранжевото, розовото, червеното и подобни са активни, привличащи вниманието цветове с приятелски характер, които могат да предизвикат чувство на смелост и енергия..
Сивото и синьото са пълни с естетика и свежест. Те засилват усещането за професионализъм и хармония. Те са много подходящи за търговията и бизнеса.

Виолетовото, синьото, тюркоаз, зелено, тъмно дава усещане за стабилност и качество. Тези нюанси често са поставени като придружаващи цветове.

Златно, лилаво и кафяво са цветове които носят традиция, спокойствие и лукс. Използват се предимно за брандове, които се занимават с финанси, консултации и продажба на луксозни стоки.

инфо: znanie.eu

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.