Като Феникс от пепелта се раждаме отново на всеки седем години

феникс

В древни езотерични учения се казва, че животът на човека се дели на цикли и периоди. Всеки от тях продължава седем години и представя целия ни живот „в миниатюра“: от раждането до старостта. Изживявайки през това време живота си, човек се изкачва на ново стъпало – и всичко се повтаря отначало.

Дълго време тези вярвания се възприемат като празни приказки. Но съвременната наука доказва, че приблизително за седем години клетките в организма ни напълно се обновяват и започва следващият жизнен цикъл. Следователно учителите от древността са прави, когато смятат, че човекът се ражда, съзрява и умира няколко пъти в рамките на земния си живот. И точно толкова пъти той получава възможност да преживее младостта, да обнови живота си, на ново да изживее и детството, и зрелостта, и угасването. И разбира се, от собствен опит да се убеди, че след смъртта винаги следва възраждане, че пътят ни няма край. Има само завършване на поредния етап, пауза преди новия подем.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА „ВЪЗРАСТИТЕ“ В НАШАТА СЕДЕМЛЕТКА

Първите две години съответстват на детството и юношеството, следващите две – на младостта и съзряването, следват още две, посветени на зрелостта и старостта. Последната година съответства на угасването и прераждането. И всяка възраст разкрива пред човека свои перспективи, дарява свои възможности. Важното е да помним „млади“ ли сме в дадения момент, или „стари”, за да не се захващаме „в детството“ си с неща, които е способен да реши само човек, преживяващ поредната „зрелост“.

МЛАДО И ЗЕЛЕНО

И така, годините на детството и юношеството са период на подвизи. Човек усеща, че е способен на всичко, може планини да повдигне. И това е самата истина! Кръвта кипи, тялото прелива от сили, но не достигат мъдрост и предвидливост. Защото „в този живот“ все още не сте ги натрупали, „този живот“ едва започва. Ако на предишния етап, в годините на току-що приключилата „старост“, сте размишлявали над бъдещето, чертаели сте планове и проекти – отлично. Ще ги осъществите в „детството“ и „младостта“. Ако обаче в последния етап на предишната седемлетка сте се отдали на тъгата и депресията, не се хвърляйте в авантюри. Пътешествайте, учете, усвоявайте нови професии и никой няма да каже, че поредната ви „младост“ е минала напразно.

В първите две години от седемлетката не предприемайте никакви важни и отговорни решения: да сменяте работата, да встъпвате в брак или да късате семейни отношения. На такава възраст дори не планирайте раждането на деца. Защото родителите, които се намират в периода на „детството“, няма да успеят да изградят правилни отношения с чедата си. По-скоро ще им се иска да си играят на „майки и деца“, отколкото сериозно да се занимават с възпитаването на наследниците.

АТЕСТАТ ЗА ЗРЕЛОСТ

Следващите две години от цикъла – „младост и съзряване“, са белязани с активен духовен растеж. В този период човекът се изправя пред необходимостта да направи житейски избор: да осъзнае на ново ниво своя път, да преосмисли отношенията с приятели и близки, да преразгледа ключови принципи в живота си. Спомнете си се на възраст 24 – 25 години и веднага ще ви стане ясно защо на 38 – 39 години отново ви се налага да мислите за смисъла на живота, за Бога и за своето предназначение. Да се чудите защо отношенията със съпруга или съпругата, които до вчера са ви се стрували нормални, днес ви изглеждат изчерпани и лишени от съдържание.

На втория етап от седемгодишния цикъл трябва да се утвърдите в житейския си избор или да се решите да тръгнете по нов път. Ако сте уверени, че бракът ви е изчерпан, именно сега е моментът да вземете решение за развод: предстои ви още малко „младост“ и „зрелост“ – периоди, предназначени от самата съдба за избор на партньор. А и самотата на тази възраст обикновено е само от полза.

По същия начин тези, които са недоволни от работата си, в това време е добре да потърсят нова. Можете да смените жилището си, но не и да строите собствена къща (с изключение на лятна вила). Защото на младостта не е свойствено да се привързва към земята – заседналостта й е противопоказана.

В ЗЕНИТА

Следващите две години от седемгодишния цикъл са години на „зрелостта“. До този момент човек е натрупал достатъчно мъдрост за решаването на най-важните задачи, а и разполага с достатъчно сили за осъществяването им. Можете да пристъпите към реализирането на мащабни проекти, които сте замислили на предишния етап – в „младостта“.

Главното условие за успех в този период е да престанете да се лутате, да „пуснете корени“ там, където ви е отвела съдбата. Не се препоръчва да се развеждате и да сменяте работата си. Но за необвързаните, които усещат потребност да създадат семейство, е най-подходящият момент да го направят. Тези пък, които в предишните две години са се посветили на търсене на най-перспективната област на дейност, смело могат да приемат предложения от работодатели.

Morkadis

Сега е най-подходящият период за раждането на деца. Още от първите дни между детето и родителите, намиращи се във възрастта на „зрелостта“, се установяват правилни, хармонични отношения.

Този период е оптимално подходящ да пристъпите към строителство на собствено жилище. Именно сега отлично разбирате какво точно искате от живота. Затова добре си представяте какъв трябва да бъде домът ви, където да ви е топло и уютно – на вас и на близките ви.
В периода на „зрелостта“ хората не измислят толкова често като в предишните две години нови проекти, но и не строят въздушни замъци. Това са най-креативните години, когато всяка идея се отличава с оригиналност и в същото време може да бъде реализирана.

СРЕБЪРЕН ПЕРИОД

Разбира се, към края на възрастта на „зрелостта“ главата ви няма да бъде посребрена от бели коси, но се пригответе, защото ви предстои в известен смисъл „да остареете“. Обикновено на тази възраст се падат последните шест-осем месеца от периода и те изискват особено поведение и особено отношение към живота. Това е много важен период, постарайте се да не го пропуснете!

Обикновено „старостта“ се усеща като упадък на сили. До вчера сте били бодри и енергични, а днес ви се иска да си полегнете, да се завиете с одеялце и мирно да си подремнете. Вслушвайте се в подсказките на организма си. Не променяйте нищо в живота си. Може би под влияние на емоциите сте готови да преобърнете всичко с краката нагоре. Но се въздържайте, защото няма да ви стигнат силите „да се впишете“ в новия житейски сюжет. Да изградите отношения с нов партньор, да се изявите в службата и т.н.

Периодът на „старостта“ не е за действия, а за размисли. Това е време да се градят планове за бъдещето, без да се тревожите, че времето за тях няма да настъпи скоро, а чак след година или две. Главното е да обмислите всичко и да изчислите възможностите. По този начин си прокарвате пътя към бъдещето. Помнете, че ви предстоят ново “детство“ и нова „младост“, когато отново ще усетите прилив на сили.

ВРЕМЕ ЗА РАВНОСМЕТКА

Когато „зрелостта“ и „старостта“ преминат, се изкачваме на ново стъпало: встъпваме във възрастта на „угасването“. Не се плашете, а помнете, че такова „угасване“ сме преживели на седем, на четиринадесет, на двадесет и една година… Нищо страшно!

Разбира се, при условие, че не се поддадете на песимизма, който е свойствен за този период. Да, времената ще са трудни. Жизненият ви потенциал ще е на минимума, новите идеи и свежите мисли рядко ще ви посещават. Отношенията, които доскоро са изпълвали живота ви със смисъл и са вълнували душата и сърцето ви, едва-едва ще ви сгряват.

Но това си е особеност на този важен период. Сега е противопоказано не само да се захващате за нещо ново, но и да мечтаете за бъдещето. Задачата в тази последна година от седемлетката е колкото може по-дълбоко и пълно да анализирате изминалото време. Особено всичко, което се е случило в последния житейски цикъл. Да извлечете уроци, да разберете къде сте сбъркали, какви пропуски сте направили. Едва тогава следващият цикъл ще ви позволи да се изкачите на ново стъпало на развитие, да прекрачите на ново ниво.

Главното е да помните, че „угасването“ е необходим етап преди „възраждането“. За да се възродите, непременно трябва да завършите предишния цикъл.

Препрочитайте легендите за птицата Феникс. Достигайки старостта, Фениксът изгаря и се превръща в пепел, от която обаче се ражда нов. Нека огънят да унищожи всичко отживяло. За да може да навлезете в новото си “детство“ пречистени от греховете на миналото!

Периоди:

0-7, 8- 14, 15-21, 22-28, 29-35, 36-41, 42-48, 49-55, 56-62, 63-69, 70-76, 77-83, 84-90,91-97.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Стара душа ли сте? Да, ако отговаряте на тези две условия

Душата идва на Земята по шест основни причини

Медиум разкри какво се случва с душата ни след смъртта

Това не е първият ви живот на Земята! Тези 4 признака го доказват

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.