КГБ създал ислямския фундаментализъм

6

Според книгата “Дезинформация” като шеф на КГБ Юрий Андропов е режисирал кампания за насаждане на омраза към САЩ в Арабския свят.

КГБ е истинският създател на ислямския фундаментализъм, а много от най-известните арабски терористи са обучавани от съветските специални служби.

Това твърди в книгата си „Дезинформация“ бившият генерал от румънската Секуритате Йон Михай Пачепа – най-високопоставеният служител на комунистическите тайни служби избягал на Запад по време на Студената война. Интересното е, че версията му се подкрепя и от други ексразузнавачи.

От 1972 г. в КГБ работеха денонощно, пише Пачепа, който живее в САЩ под закрилата на ЦРУ, за да убедят ислямските страни, че американците възнамеряват да превърнат света в ционистко феодално владение.

За Андропов ислямският свят е идеалното място, в което КГБ може да посее семето на омразата към Америка

Андропов, спомня си той, беше напълно обсебен от идеята да убеди мюсюлманите, че Конгресът на САЩ е създал заговор, който ще помогне на евреите да завладеят света. „Ако ние тласнем мюсюлманите към антисемитизма“, бил казал Андропов, който в онези години е начело на съветските спецслужби, „тогава тероризма и насилието срещу Израел и Америка, естествено ще последват.“

Показателно е, че КГБ и свързаните с него разузнавателни служби от съветския блок, изпратили 4000 „агенти за влияние“ в арабско-мюсюлманския Близък изток, разкрива Пачепа.

През 70-те години самият той е бил натоварен от румънските служби със задачата да разпространява материали с антисемитска насоченост в арабските страни. Между тях са и така наречените „Протоколи на ционските мъдреци“, преведен на арабски стар руски фалшификат, който има за цел да пропагандира теорията за световното господство на евреите. Кодовото име на операцията било SIG-акроним от „Сионистские государства“ (ционистките държави) и е проектирана да постави началото на антисемитски антагонизъм срещу САЩ в целия мюсюлмански свят.

„Крайният резултат от тази многопластова кампания за дезинформация ръководена от КГБ – пише Пачепа в своя статия във FoxNews – се наблюдава на 11 септември 2001 г. Изборът на оръжието за това ужасяващо деяние е отвлечен самолет – концепция, измислена и усъвършенствана от Андропов.“

Дезинформацията се е превърнала в „чумата на съвременния свят“,

казва още Пачепа в свое интервю. Ленин я използва, за да вдъхне живот на комунизма. Хитлер я използва, за да „рационализира“ холокоста. Хрушчов я използва срещу папата да „увеличи пропастта“ между християни и евреи. А Андропов я използва, за да „обърне ислямския свят срещу САЩ и да запали международния тероризъм, който ни заплашва и днес“.

Науката за дезинформацията е сложна, а румънецът научил правилата , които явно са заимствани от Гьобелс, от своите кремълски господари. В книгата си той обяснява: „Като много хитър майстор на измамата Юрий Андропов веднъж ми каза: „Ако една добра дезинформация се повтаря отново и отново, след известно време ще поеме по свой собствен път и всичко ще се нареди от самосебе си. Тя ще се развие и ще генерира орда от неволни, но страстни защитници.“

Според генерала задълбоченото проучване на секретните операции на съветското разузнаване би

обърнало конвенционалното геополитическо мислене с главата надолу

Така например по отношение на тероризма книгата показва, че дори биографията на палестинския лидер Ясер Арафат е била фалшифицирана, а ООП е създадена от КГБ. За целта дори сменили оригиналния акт за раждане на бъдещия Нобелов лауерат за мир Арафат, така че все едно е роден в Ерусалим, докато в действителност той произхождал от Египет.

7
Morkadis

Генерал Йон Михай Пачепа (първи вляво на снимката) по времето, когато е бил Секуритате

Наследникът на Арафат – Махмуд Абас, пък се обучавал в Москва в управлявано от КГБ училище. По някои сведения ръководител на докторската дисертация на Абас е бил офицерът от КГБ Евгений Примаков, който по-късно се издигна до министър на външните работи на Русия и за когото се твърди, че в миналото е бил и съветник на Садам Хюсеин.

По информация на бившия румънски генерал подобно обучение в столицата на СССР са минали и аятолах Хомейни, и дори един от лидерите на „Ал Кайда“, Айман ал-Зауахири.

Интересното е, че подобна версия разкри приживе и дезертиралият руски шпионин Александър Литвиненко, който бе отровен с полоний в Лондон. Това твърдение се подкрепя и от спомените на Константин Преображенски, бивш подполковник от КГБ, избягал в Съединените щати през 1993 г.

„Покойният Александър Литвиненко, ми каза, пише Преображенски, че

бившите му колеги от ФСБ са обучили известните терористи от Ал-Кайда Айман Ал-Зауахири и Джума Намангани през 80-те и 90-те години. Айман Ал-Зауахири е един от най-издирваните терористи в света, който е отговорен за убийството на американски граждани извън САЩ. Преди смъртта си, пък Джума Намангани (Джумабай Ходжиев) родом от съветски Узбекистан, беше дясната ръка на Осама бин Ладен и отговаряше за северния фронт на талибаните в Афганистан.

През 1996 г. Александър Литвиненко е отговарял за осигуряване на секретността по пристигането на Ал-Зауахири в Русия, който е бил обучен от инструктори на ФСБ в Дагестан в периода 1996-1997 г.“

Тази информация намира и странно потвърждение в публикация на „Нувел Обзерватьор“, който през 2013 г., позовавайки се на бившия служител на ГДБОП Мирослав Пизов, пише, че през 90-те години Ал-Зауахири се е крил в Родопите, близо до Велинград, след което е заминал за Русия.

Според избягалия от Русия подполковник Джума Намангани някога е бил възпитаник на Центъра за обучение на Първо главно управление на КГБ „Саботьор“ през 1989-1991 г. Школата е печално известна и в наши дни принадлежи на ФСБ. А тъй като само на щабни офицери от КГБ е било позволено да учат там, присъствието на Джума Намангани в нея ясно показвало, че той е много повече от обикновен сътрудник, смята още бившият шпионин.

Нещо повече, по мнението на Преображенски Мохамед Ата, пилотът на първия самолет, който се блъсна в Световния търговски център на 11 септември 2001 г., макар и индиректно, също има връзка с руските тайни служби.

„Той се е срещал с високопоставен агент на иракското разузнаване в Прага пет месеца преди атаката. Но по това време иракското разузнаване беше просто един клиент на разузнавателната служба на Русия“, пише Преображенски.

В книгата на румънския генерал, написана в съавторство с професора по право Роналд Ричлак, се изказва още и предположението, че лъжливите конспирации появили се след атентата от 11 септември, като тази, че в сградите на Световния търговски център не е имало евреи, също са плод на интриги на тайните служби.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.