Китай, Русия и ЕС разработват план за създаване на станция на Луната

Китайското национално
космическо управление се е договорило с Русия и ЕС да се пристъпи към съвместно разработване на план за създаване на изследователска станция на Луната, съобщава БТА, цитирайки ТАСС. Това заяви заместник-директорът на ведомството У Янхуа.

По думите му, в близко бъдеще страните ще обсъдят задачи около осъществяването на съвместна дейност в тази насока и ще пристъпят също към съгласуване на въпроси, свързани с конструкторски особености на бъдещия обект.

Както оповестиха от Центъра за лунни изследвания и космически програми към управлението, до две-три години специалисти от Китай, Русия и ЕС ще подготвят окончателния вариант на документа. За целта ще бъде сформиран междуправителствен координационен комитет.

Китай активно развива националната си космическа програма, разработва метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за изследване на Луната. Освен това китайски учени са се заели с осъществяване на проект за изследване на астероиди и Марс.

Към интензивно изследване на марсианската повърхност те възнамеряват да пристъпят през 2020-2025 г.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Известен уфолог с шокиращи твърдения за Луната (ВИДЕО)

Амбицията на Москва е руски космонавти да кацнат на Луната през 2030 г.

Експедиция Луна – „Тъмните мисии“

Вижте какво споделила Ванга за мисията до Луната

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.