Кои хора притежават свръхестествени сили

За да се даде задоволителен отговор на въпроса съществуват ли хора със свръхестествени способности, трябва да се даде отговор на друг въпрос: какво е това свръхестествени способности?

Самият термин свръхестествено има английски произход и с него се обозначава съществуване извън обсега на познатата ни Вселена. Supernatural обхваща явления, в които много хора вярват, но чиято достоверност не може да бъде доказана с методите на науката, за да бъдат приети като факти. На всичко, за което не може да даде научно обяснение, се вярва или отхвърля и това е въпрос на личен избор.

Остава ни да се спрем на някои от тези явления.

Телепатия

Това е явление от парапсихологията, с което се назовава преноса на мисли, чувства и образи като информация между хора на далечно разстояние, без да се използват никакви технически средства. Преносът става на мисловно ниво. Това ще рече, че тези хора могат да четат мисли. Наричат парапсихологията псевдонаука, защото досега не е дадено научно издържано доказателство за съществуването на тази способност реално. Интересна подробност е, че един от първите отбелязани от историческите източници хора с телепатични способности, е Юлий Цезар.

Пътуване във времето и пространството

Пътешествениците във времето са любопитна група, която поражда голям интерес сред любителите на свръсхспособностите. Според тази концепция е възможно придвижване в различни времеви точки, без значение дали това става в миналото или бъдещето. Обяснението е, че съществуват паралелни светове и при наличие на достатъчно способности или оборудване, наречено машина на времето, това може реално да се осъществи.

Телекинеза

Телекинезата е способност да се упражнява въздействие върху предмети. Това въздействие се проявява в преместване на тези предмети само със силата на ума на разстояние или нанасяне на механични промени върху тях като огъване, счупване и други без реален допир. Опитите в тази насока посочват, че при тези случаи винаги се говори за поява на способностите след претърпяна травма или заболяване, което насочва размислите към скритите непроучени възможности на човешкото тяло.

Пирокинеза

Можем да отнесем пирокинезата към телекинезата като нейна разновидност, макар че има различни термини за двете явления. Под пирокинеза се разбира способността на човека да запалва различни предмети само със силата на мисълта. Твърди се, че за да се развие тази способност, трябва човекът да се вслуша в своята чи, това е жизнената ни сила. С нея ще задвижи притока от енергия в желаната посока. Необходими са воля, концентрация и постоянство, за да се усвои тази способност.

Поглед в бъдещето

Възможността да се вижда в бъдещето се свързва с един много известен феномен – пророчество. Това е на практика приемане на послания от вселенската информационна банка за промени в съдбата на хората. Опити в тази насока са правени още от дълбока древност. Оракулите в древна Гърция са били много почитани и до тях са се допитвали абсолютно всички – от обикновените хора, до известни исторически личности. Няма сигурни доказателства дали предсказването на бъдещето е реална свръхестествена способност, но продължава да има много почитатели, за което свидетелства роенето на всякакъв род гледачи и екстрасенси.

инфо: sanovnik.bg

Morkadis

Вижте още:

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

10 мистериозни психически заболявания

Свръхестествени обитатели в родопското село Югово

5 необясними свръхестествени събития, променили историята 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.