Кой камък лекува и пази зодия Овен?

pixabay.com

От древни времена хората са вярвали, че всеки минерал, съществуващ в природата, пази, лекува и закриля дадена зодия.

Защо точно определено природно образувание има влияние над някоя зодия?

Връзката се създава от естествената хармония между заложените в камъка качества и енергийните дадености на определен знак. И тъй като всеки камък засилва или тушира определени личностни черти, а също лекува определени болести, е възможно всеки човек от дадена зодия да намери своя камък – защитник и камъка – лечител, които да му помагат в живота.

Кой камък лекува и пази зодия Овен

Има ли камък, който изпълнява тези функции за зодиакалния знак Овен и кой е той?

Има много камъни, сред които Овенът може да избира, в зависимост от това кои свои дадености иска да засили и кои да обуздае с помощта на някой минерал, но ако целта е да се намери универсален лечител и защитник за зодията, това е камъкът карнеол.

Карнеолът е червеникаво-оранжев до златисто обагрен кристал, който се отличава с карамелената си мекота. Смятат го за камък на победителите, какъвто без съмнение е всеки представител на лидерската зодия Овен. Енергиите на личността и природния кристал напълно се препокриват и това създава естествената връзка между накит от карнеол и представителят на знак Овен, който има нужда от пазител по време на своите битки към върха, които води в живота. Карнеолът подсилва увереността му, хладнокръвието му и го дарява с висок тонус, така нужен за всеки победител.

Изкачването на върховете винаги е трудна и опасна мисия във всякакъв аспект. Това Овенът се нуждае и от лечител, който да се погрижи за раните му – физически и душевни, получени, докато воюва за победата.

Този камък насърчава креативността, засилва увереността и помага на Овена да утвърди самочувствието си. Той лекува срамежливостта, давайки силна доза самочувствие. В чисто физически план, карнеолът стимулира образуването на нови клетки и така раните зарастват по-бързо. Боледуващите представители на знака е добре за носят бижута от карнеол за по-бързо и успешно оздравяване.

Съветът е да се окачи на входната врата, за да се вижда веднага, а той закриля и дома на Овена.

При конкретни заболявания Овенът трябва да се довери на следните камъни:

– Корал – при умора и депресия

– Розов кварц – при емоционален срив

– Берил – при болести на черния дроб и далака

Morkadis

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Избери скъпоценен камък и научи повече за себе си

Легендата за живия камък край Горни Богров, където се сбъдват най-мистичните предсказания

А вие знаехте ли? В България се намира камъкът, който лекува всяка болест и мъка

Истини и легенди за философския камък

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.