Кой тип личност сте? А, Б или Д?

Съществуват 3 типа личности, свързани с физическото здраве и заболяванията. Кои са те?

Тип А (известен също като податлив на коронарни заболявания модел на поведение) са индивиди, които са свръхамбициозни, конкурентни и устремени. В стереотипа на претоварения и свръхзает директор, който в крайна сметка бива покосен от инфаркт, има някаква истина, тъй като индивидите от тип А са по-предразположени към развитие на коронарна болест на сърцето.

Индивидите от тип Б са спокойни, никога не бързат и са склонни да улесняват нещата. Докато тип А са фокусирани върху конкурирането и постигането на измерими цели, тип Б живеят за мига

Тип Д (известни също като дистрес личности или податливи на заболявания) са тревожни, раздразнителни и имат склонност да изпитват отрицателни емоции. Също толкова предразположени към развитие на коронарна болест на сърцето, индивидите от тип Д имат тенденция да изпитват клъстерни заболявания (особено заболявания, свързани със стреса).

Кой тип личност сте вие?

Ако сте съгласни с долните твърдения, това предполага личностен тип А, несъгласието предполага, че сте тип Б:

Притиснати сте откъм време на и след работа;

Винаги носите работата у дома си;

Храните се бързо;

Имате силна нужда да изпъквате;

Изпитвате затруднение да намерите време за пострижка/прическа;

Проявявате нетърпение, когато трябва да чакате на опашка;

Властни и нетърпеливи ли сте;

 

Morkadis

Утвърдителните отговори на тези въпроси предполагат личност от тип Д:

Често съм раздразнителен;

Склонен съм да не разговарям осоебно с хората;

Склонен съм да крия чувствата си от другите;

Често се чувствам мрачен и тъжен;

Какво да правя?

Тип А често са предразположени към стрес (и потенциални проблеми, свързани със сърцето), но изследванията показват, че това може да бъде променено чрез тренинг в подходящо управление и изразяване на емоциите. Ако погледнем от позитивната страна, тип А са склонни да бъдат по-успешни на работното си място, поради стремежа и отдадеността си.

Тип Б са по-добри в това да „живеят в настоящия момент”, а тип А могат да извлекат полза от това да се научат да забавят темпото, да се отпускат и просто да се наслаждават на момента. Тип Б могат да бъдат по-успешни чрез поставянето на цели.

Тип Д, също като тип А, трябва да се научат да изразяват чувствата си, да контролират отрицателните емоции и да развият по-добри междуличностни умения.

източник: psychology.framar.bg

Вижте още:

Тест: Как изглеждате в очите на другите?

Тест: 10 оптични илюзии, 10 въпроса

Направете този психогеометричен тест с 5 фигури и научете нещо за себе си

Вижте теста, който разкрива най-големите ви тайни

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.