Лас Cavernas де Мармол – мраморните пещери в Чили

1

Мраморните пещери или Мраморната  катедрала  е  основната атракция на езерото Лаго General Carrera  в Чили. Това е от най-посещаваните  места  в Патагония.

Лабиринт от пещери, разположени в красиво езеро на полуостров от варовик.

Намира се в Чили, Айсен регион, на езерото Лаго General Carrera . Езерото е с площ от 1850 км ², границата между Чили и Аржентина го разделя почти на половина.

2

Мраморната пещера се намира приблизително в средата на езерото, на чилийска страна.

В Чили езерото се нарича Lago General Carrera Лаго,  а в Аржентина – Lago Buenos Aires . И двете имена на езерото са  международно признати.


Lago General  Carrera е едно от десетте най-дълбоките езера в света.

3

Езерото  има ледников произход и е заобиколено от билата на Андите. От езерото следва река Бейкър, която се влива в Тихия океан.

В близост до езерото има няколко големи селища като Пуерто Inzhenero Ибанес, Чили Чико.

Ферибот се движи между Пуерто Ибанес и Чили Чико в чилийският сектор на езерото.

Изобилието на пъстърва и сьомга привлича туристи, които идват за да ловят риба и разбира се, за да видят местната  забележителност – Мраморната църква.

инфо: goodberry.eu

Вижте още: 

ЗЛОВЕЩИ СНИМКИ НА ИЗОСТАВЕНИ УЧИЛИЩА ПО ЦЯЛ СВЯТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.