Леонардо Да Винчи: Краят на света ще е през 4006 година

Леонардо да Винчи е предсказал края на света, но до тогава остават 2 хиляди години. Според живописеца и учения светът ще загине на 1 ноември 4006 година.

Леонардо е кодирал своята прогноза във фреската си „Тайната вечеря“. На това се е натъкнала изследователката на творчеството на Да Винчи Сабрина Сфорца Галисия, пише вестник „Таймс“.

Оказва се, че върху фреската е кодиран фрагмент, съдържащ „математическа и астрологическа“ загадка, която Галиция е успяла да разгадае.

Пророчеството на Да Винчи за края на света, е било скрито в прозореца зад главата на Исус Христос.

Леонардо е прогнозирал, че на 21 март 4006 година планетата ще я сполети огромно наводнение, което ще продължи осем месеца. И на 1 ноември 4006 г. ще настъпи краят на Земята.

Художникът е създавал своя собствен код. Този код се състои от знаците на зодиака и 24-те букви от латинската азбука.

Сфорца Галисия по-рано е работила в Университета на Калифорния. Сега тя е изучаване на архивите на Ватикана.

Иначе фреската „Тайната вечеря“ е нарисувана от Леонардо да Винчи в края на XV век. Той работи по нея от 1495 до 1498. Стенописът е с размери 460 х 880 сантиметра и се намира в манастира „Санта Мария дела Грация“ в Милано. През 1999 година „Тайната вечеря“ беше реставрирана.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.