Лоялно приятелче, носи болният си съученик до училище всеки ден

Снимка: mozache.com

Всеки ден в продължение на 3 години, 18-годишният Ксие Ксу, носи своя съученик до училище. Приятелят му Жанг Чи страда от мускулна дистрофия, което води до отслабване силата на мускулите. Скоро обаче, двамата приятели ще бъдат разделени, тъй като ще трябва да продължат обучението си в колеж, което означава, че Жанг ще трябва да се справя сам.

Снимка: mozache.com

Освен че го носи до училище, Ксу носи храна на приятеля си и го носи до местата, до които той трябва да стигне. Интересното е, че това са момчетата с най-високи резултати от училището.

Снимка: mozache.com

“Ксие вдъхновява и други свои съученици да се отнасят по същия начин към болните деца. Благодарение на тях, Жанг не е пропуснал нито един час.” – разказва директорът. В доклада за правата на човека е посочено, че 243 000 деца в Китай са с увреждания, което им пречи да посещават учебни заведения.

източник: mozache.com

Вижте още:

10 причини защо приятелите ни намаляват с годините

Ето кои са най-подходящите ви приятели според зодията

Най-верните четирикраки приятели в историята

Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.