„Лудият Майк“ загина, докато се опитваше да докаже, че Земята е плоска (видео)

Снимка: БГНЕС

Майк Хюс, познат като „Лудият Майк“, загина на 64 години, след като се разби със самоделната си ракета в Калифорнийската пустиня. Видео от инцидента показва как летателният апарат е изстрелян, а минута по-късно се забива в земята.

Хюс е добре познат с вярванията си, че планетата ни е плоска. Със своята самоделна ракета и полета си в космоса, той се надяваше да докаже на целия свят, че теорията му е вярна.

Изстрелването на ракетата е заснето като част от ново риалити предаване Homemade Astronauts, което трябвало да бъде излъчено по Science Channel.

Заедно със своят помощник Хюс се опитвал да достигне височина от 1525 метра със своята ракета, захранвана от пара. За построяването й те са похарчили близо 18 хил. долара. На видеото от изстрелването й се вижда как парашутът й се откъсва прекалено рано.

Майк Хюс държи рекорда за най-дългият скок с лимузина – 31 метра. През март миналата година той успява да достигне височина от 570 метра, преди отново да се наложи да кацне.

инфо: dnes.bg

Вижте още:

Дружеството за плоската Земя и днес отрича планетата да е сферична

Има ли логика в твърдението, че Земята е плоска?

Нова теория: Земята не е кръгла или плоска, а с формата на поничка!

„Плоскоземците“ планират пътешествие до края на Земята, за да докажат коварна конспирация

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.