Луната ще приеме първите си туристи

луна

Двама души са платили екскурзия до Луната, която трябва да се състои следващата година. Те ще бъдат първите хора, които ще пътуват на толкова голямо разстояние в открития Космос, информира БГНЕС.

Имената на двамата космически туристи не се съобщават. Те вече са внесли значителен депозит, се уточнява в съобщението. Пътуването им ще се осъществи с капсулата „Crew Dragon“ на SpaceX, която по-късно тази година ще извърши безпилотен изпитателен полет.

САЩ не са изпращали астронавти на Луната от мисиите на „Аполо“ през 60-те и 70-те години на миналия век. SpaceX ще организира обиколка на Луната за двама туристи в края на следващата година, съобщи изпълнителният директор на компанията Илън Мъск. Това предоставя възможност за хората да се върнат в дълбокия Космос за пръв път от 45 години и те ще пътуват по-бързо и по-далеч в Слънчевата система от когото и да е било преди тях.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.