Магическата мандрагора и окултизма

pixabay.com

Мандрагората е едно от най-важните за окултизма растения. Тя е смятана за полурастение-получовек, което е способно да убие всеки със своя вик.

Мандрагората е най-тайнственото растение, използвано за окултни ритуали. В древногръцката митология мандрагората е била най-любимото растение на магьосницата Цирцея, която превърнала воините на Одисей в прасета.

Мандрагората е била използвана от Хипократ за лечение на депресии, с нейна помощ специалисти в окултните практики са изгонвали демони от хора.

Мандрагората често се споменава в средновековните магически книги, тъй като е била съставка, която се е използвала в магическите рецепти.

Коренът на мандрагората се е използвал от черни магове за черни магии и за любовни магии. Коренът на мандрагора се е използвал в окултните практики на същия принцип, както се използват восъчните фигури.

Не само коренът на мандрагора, но също така и тъмнозелените й плодове се използват за силни любовни магии от времето на средните векове. Те са се използвали и за засилване на страстта.

Според окултизма човек, който има корен от мандрагора, ще постигне бързо богатство и голяма власт. Мандрагората е била известна и като ръката на дявола.

Някои окултни практики спомагат за зачеването с помощта на мандрагора, но с нея трябва много да се внимава, тъй като тя има силно халюциногенно действие.

Мъжете могат да носят корен от мандрагора като любовен амулет, който ги пази от любовни магии. Още в дълбока древност последователите на окултизма са вярвали, че коренът от мандрагора опазва от врагове и спомага за лечението на сериозни болести.

При използване в окултните практики коренът от мандрагора може да наказва враговете на човека, който го използва. Коренът от мандрагора има психотропно действие и може да е отровен. Употребата му може да доведе до сериозни мозъчни нарушения.

Според строежа на корена на мандрагора последователите на окултизма я разделят на два вида – женски и мъжки. Мандрагората има силна окултна душа, която според окултните вярвания преди векове е била човешка душа, но не е заслужила прераждане.

Коренът от мандрагора служи за връзка с хора, които са станали жертва на магия. При неправилна работа с мандрагората тя може да донесе смърт на човека, който я използва.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Магически свойства на яйцето: почиства дома от негативна енергия

Какви магически сили крият ябълките?

Магическите свойства на златото

Есенните дарове с магически свойства

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.