Магическата сила на драцената

pixabay.com

Драцената е вечнозелено растение, което е родом от Мадагаскар. Още от древни времена се смята, че драцената има магически свойства и може да донесе в дома ви щастие, любов и благополучие.

Не по-малко важно е това, че с него можете да оживите интериора, но и това че растението се отглежда много лесно. То подобрява енергията и има наистина магическо действие.

Магическата сила на драцената

Растението е доста популярно, като някои хора, които го притежават, могат дори да не подозират за неговите сили. В Китай е кръстено бамбука на щастието и се смята че притежава следните сили и свойства:

– Излъчва и насища дома с положителна енергия;

– Способства за увеличаването на финансовото благополучие;

– Подобрява самочувствието;

– Премахва излишните мисли и чувства;

– Служи като център за укрепване на приятелските и любовните отношения;

– Удължава живота;

– Помага при лечението на кожни заболявания.

Растението на любовта

Много добър знак е, ако получите драцената като подарък от важен и значим за вас човек. Тя ще ви помогне да намерите любовта и щастието с вашата втора половинка. Темпът на растеж на листата и на растението като цяло е знак колко бързо ще срещнете любовта на живота ви. Ако обаче започне да увяхва, тогава това е лош знак и далеч не всичко в отношенията ви е гладко. В този случай е важно да се погрижите за растението ви и за вашите взаимоотношения.

Символ на уюта в дома

Morkadis

В Китай е прието на младоженците да се подарява драцената като символ на бъдещото семейно щастие. Народните поверия гласят, че това растение е истински талисман на дома, който може да го предпази от злите сили, негатива, разрушаващи външни въздействия, конфликтите и създава приятна атмосфера, докато подобрява самочувствието.

Драцена – залог за късмет

Ако отглеждате и се грижите добре за това растение, тогава ще видите, че ще ви е много по-лесно да се движите по кариерната стълба, но и ще имате увереност в себе си, за да постигате целите си много по-лесно и бързо. Зеленото растение е символ на крепко здраве и се явява център на събирането на положителната енергия в дома. Оказва благоприятно въздействие на трудоспособността на човека и на неговото материално благополучие. Според фън-шуй е важно да разположите драцената около входа на дома ви, като голямо значение имат количеството на разклоненията му:

– Три – помагат за привличане на щастие;

– Пет – спомагат за осигуряване на финансова стабилност;

– Седем – подобряват здравето;

– Двадесет и един – успех във всяко начинание.

Растението драцена притежава наистина магически свойства, като голяма част от хората го отглеждат не само заради красотата му, но и поради насищането на дома с положителна енергетика. Всеки ще се справи лесно с тази задача, тъй като то е много лесно и некапризно в отглеждането си, но също така има много силен имунитет.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Най-отровното растение в Европа се среща и у нас

Ментата е магическо растение! Вижте защо всеки трябва да я отглежда

Това растение попива цялата негативна енергия от компютъра

Тайният живот на смокините или как ядем смокини с оси

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.