Магически бор край Симитли лекува безплодие и всякакви болежки

Снимката е илюстративна

Магически бор се извисява край симитлийското село Сенокос и години наред вече привлича в Северен Пирин хора от цялата страна. Говори се, че докосне ли го човек, може да се изцели от болест и да се презареди с положителна енергия.

Мистичното дърво се намира до оброчището на Света Марина. Високо е около десет метра, а обиколката на стеблото му е над три метра. Клоните му са с доста причудлива форма, а силуетите, които се появяват някога сред тях, напомнят образите на митични създания.

В клоните на бора се забелязва и ликът на Света Марина, кълнат са местните хора.

Някога тук е имало и други два бора, но днес е останал само този. Никой от жителите на Сенокос не знае на каква възраст точно е той, но се предполага че е на поне петстотин години. Всички в селото го знаят. Известен е и на хора от цяла България, идвали тук да се изцерят от най-различни болести.

Старците по тези земи разказват историята за възрастен мъж, който имат проблеми с кракатаси и едва стъпвал. Един ден, докато пасял кравата си по тези места, заспал под дървото.

Присънило му се, че отнякъде идват войници и започват да го лекуват. Като се събудил, все едно бил друг човек. Болката в краката му изчезнала като по чудо и той вече можел да се движи спокойно, както на млади години.

Не знаем дали заради оброка или по други причина, но дървото наистина помага при различни болежки. Дарява и с плодовитост, уверяват местните жители и съветват хората да пренощуват поне веднъж в района на чудотворния бор.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Дърветата с вълшебни сили

Рецепта на Димков: Няколко чаши гореща вода лекуват!

Сребърните бижута лекуват

Мистично място в Родопите лекува страшни болести и разваля магии

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.