„Магическо“ дърво ражда 40 различни плодове

дърво

Сам Ван Акен е скулптор, който живее и работи в Ню Йорк. От години той е запален по овощарството и вдъхновен от древната практика за присаждане на овощни дръвчета. Като човек на изкуството, Сам решил да експериментира и така се родила идеята му да създаде хибридни дървета, на които едновременно да растат 40 вида костилкови плодове като праскови, кайсии, сливи, череши, нектарини, лешници и др.


По метода на ашладисването той търпеливо изчаква резултата от съвместната си работа с чудото на природата. Започва проекта си през 2008 г., когато открива 200-годишна изоставена овощна градина.

Хибридите цъфтят в красиви нюанси на розово, виолетово и бяло през пролетта, а през лятото раждат плодове. Акен вече ги е представил в много американски градове и е щастлив да зарази обществото с идеята за дървото на бъдещето. Целта му е хората да преосмислят темата за производството и пренасищането, пише News7.

Вижте още: 

НЕМСКИ ХУДОЖНИК ЗАПИСА МУЗИКА ОТ ДЪРВЕТАТА

инфо: http://www.cross.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.