Меркурий – главен герой на седмицата

Крилатият посланик на небесата Меркурий, който до 27 юли е в знак Рак, е главен герой тази седмица. Има три важни аспекта с тежките планети.

На 20 юли Меркурий в секстил с Уран

Меркурий отговаря за паметта, знанието, речта, информацията, а Уран е свързан с просветлението, технологиите, иновациите, пробуждането, глобалната независимост.

Трябва да се измъкнем от старите модели на мислене и говорене, да напуснем миналото, да преминем към нови мисли. Ще можете да намерите нови решения, правилната информация и в бъдеще да я използвате.

Но не чакайте всичко да ви дойде наготово. Трябва да сте по-смели и гъвкави едновременно. Тази гъвкавост ще ви даде силата да сте готови за внезапни промени и изненади. Смелостта ще ви улесни в това да започнете ново начало. Каквото и да стане, дръжте се. Защото този процес ще донесе неограничено вълнение и адреналин. Ако сте с отворени сетива, ще видите много повече възможности за прогрес и съзряване.

На 24 юли Меркурий в тригон с Нептун

Меркурий е рационалният ум и как комуникираме чрез езика. Това е, което има смисъл за нас, как мислим и учим, как обработваме информацията. Нептун е нашата интуиция, креативност, съпричастност и състрадание. Нептун е телепатия, психически способности, разбиране за преживяванията на другите.

Когато Меркурий и Нептун образуват тригон, разумът и интуитивният ум са в хармония един с друг. Това е един от най-важните и мощни планетарни срещи на годината.

Защото при тази среща, Меркурий ще се движи напред във водния знак Рак, докато Нептун ще се връща назад в Риби, който също е воден знак и който знак управлява. Това е аспект, който символизира най-високото ниво на съзнанието, интуиция, емпатия, магнетично влияние върху аудиторията. С увеличаването на креативността ни и разширяването на нашето въображение, ние ще можем да приемаме много практични решения на проблемите, с които се сблъскваме както самите ние, така и хората около нас.

Ако имате ситуация, в която трябва да преговаряте, можете също да предприемете действия и да повлияете върху другите. Затова времето е благоприятно за търговия, реклама и маркетинг.

Ще бъдете изпълнени с вдъхновение и въображение. Не забравяйте да мечтаете много в следващите дни, защото вярването е половината от успеха. Слушайте вдъхновяваща музика и тя ще повдигне духа ви.

На 25 юли Меркурий в опозиция с Плутон

Противопоставянето на Меркурий/Плутон може да предизвика някои борби за власт не само в политиката, но и дори в най-добрите семейства, с тежки последици. Този транзит предизвиква хората просто да говорят, да си противоречат, да се държат враждебно. Меркурий е планетата на комуникацията, жизнеността и мъдростта, влияеща върху това колко сме любопитни, методични и изразителни. Когато двете планети се противопоставят една на друга, е вероятно да се появи динамично напрежение, защото противоположностите се привличат. Плутон е планетата, отговорна за промяната и преоткриването в живота ни, тя ни разтърсва в основите на нашите основни вярвания, води до вътрешна трансформация. Някои дори може да почувстват, че са преследвани и принуждавани от други да правят това, което не искат.

Тази опозиция създава голямо напрежение, както от умствена, така и от емоционална гледна точка. Този период е идеален за изучаване и разкриване на тайни. Интензивността на умствените енергии изисква определени отговори. Решенията взети по това време не са обективни, което означава, че после може да бъдат отложени решенията и плановете за известно време, да бъдат отново преоценени. Не се опитвайте да убеждавате другите в нещо, което искате в този период. Най-много да постигнете обратният ефект.

Влиянието от всеки аспект е около 2-3 дена и започва преди и продължава сред момента на точната им среща.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.