Места, на които снимането е забранено

В някои държави има странни ограничения относно правенето на снимки, които могат да навлекат на туристи неприятности със закона.

Амстердам, Холандия

амстердам

Кварталът на Червените фенери е известен със своите публични домове, живописни канали и кафенета. В тази част на Амстердам местните собственици мразят, когато туристите правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се запътите към това място с камера, в най-добрия случай, някой може да ви го изблъска. В най-лошия – рискувате да бъдете набити.

Южна Корея

2

В тази страна е забранено да снимате жени без тяхно съгласие – дори и на публични места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вони (8 800 долара) и до 5 години затвор.

Обединени арабски емирства

Обединени арабски емирства

В ОАЕ снимането на забранени места може да доведе от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия.

3

Също така, не можете да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворците на шейховете.

Англия

лондон

Англичаните се отнасят с разбиране към туристите. Можете да правите любителски снимки почти навсякъде, но търговската фотография изисква специално разрешение.

Morkadis

Например, търговско заснемане на площад Трафалгар може да се извърши само с разрешението на кмета на Лондон.

Алжир

4

В Алжир жени могат да бъдат снимани само след позволението на техните съпрузи или бащи, тъй като се смята, че те са тяхна собственост. Също така е забранено да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.

инфо: izumitelno.com

Вижте още:

5 необичайни неща, забранени в някои държави

Ето как изглежда час пик в различните държави (снимки)

10-те държави с най-красива природа в света

11 странни неща, които се считат за секси в някои държави

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.