Мистерията на Зодиака на Гластънбъри

Стане ли дума за зодиаци, всички вдигат поглед към звездите и там търсят формите на животни, богове, зверове или просто фигури от различните митологии.

Но наред с останалите зодиаци, които в една или друга степен са познати на публиката, един сравнително непознат до този момент зодиак остава от много време в сянка. Става дума за Земния зодиак в Гластънбъри.

За онези от вас, които чуват за първи път за Земния зодиак в Гластънбъри, ще кажем, че става дума за зодиак, за звездна карта, но не такава в небето, а образувана в гигантски мащаби от естествения земен терен, от пътища, потоци или различни мрежди.

Самите знаци от зодиака са разположени в непосредствена близост до Храма на звездите в Съмърсет, Англия и будят любопитството на доста хора.

За първи път за зодиакалните знаци, скрити на земята, говори Катрин Малтууд, която споделя за откритието си с просветени през 195 година. Малтууд, която е изтъкнат творец, вижда за първи път зодиакалните знаци под формата на видение. Тя твърди, че зодиакът е разположен около древен шумерски храм, строен през 2700 г пр.н.е.

Откритието, ако може да бъде определено такова, на младия творец потъва в забрава до 1969 година, когато темата е повдигната от ново от Мери Кейн от списанието Градината на Гандалф.

През годините зодиакът от Гластънбъри играе главна роля в много окултни теории – името му се свързва с Келтските светци, Легендата за Светия Граал, както и тази за Крал Артур, който отново според легендата е погребан в Гластънбъри.

Твърденията на Катрин Малтууд са били обект на не едно и две проучвания през годините.

Идеята, че зодиакът под една или друга форма е закодиран сред някакви земни забележителности, е била старателно изследвана от Том Уилямсън и Лиз Белами. Те старателно са изследвали исторически източници и са проучвали терена, преди да стигнат до извода, че твърденията на Катрин Малтууд не отговарят на реалността.

И двамата учени са категорични, че окото на Козирога, описано от Малтууд, е просто купа сено.

Нещо повече – западното крило на феникса Водолей е част от път, положен едва през 1782 година, докато по-старите карти на района показват, че такъв път преди това не е съществувал.

Дори и основните очертания на зодия Рак, които в никакъв случай не изобразяват Рак, са съставени от мрежа от дренажни ями и вади, прокопана през осемнадесети век.

Разбира се в картата на Зодиака на Гластънбъри има и доста паметници от неолита, които са запазили формирали в миналото пътища и фигури от далечното минало.

Гластънбъри не е единственият град, около който са открити зодиакални знаци, твърдят окултистите.

Morkadis

Такива са открити в Кигстън на Темза, в Корнуел, в Нюхампстъд и в Шефилд.

За съжаление рядко може да се намери силно научно обяснение за тези интересни открития. Тяхното съществуване е обвито в мистерии, градки митове и различни недоказуеми твърдения и теории.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Съществували ли са елфите?

Съществувал ли е наистина Камелот?

Рицарите: Легендата за Тристан и Изолда

Малахайд – един от най-призрачните замъци в Ирландия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.