Най-безмилостните деца-убийци в човешката история (част 1)

При споменаването на думата „убийци“, кръвта на мнозина изстива, още по-страшно е, когато тези убийци са деца. Дори не ти го побира главата, как едно дете може да е способно на убийство и то с особена жестокост. Ето историите на няколко кръвожадни убийци, които са били само деца.

Мери Бел (26 май 1957 г.)

Мери Бел е едно от най-известните момичета в историята на Великобритания. През 1968 г., когато била на 11 години, заедно с 13-годишната си приятелка Норма, за два месеца удушават две момчета, на 4 и 3 години. Брайън Хоу, на 3 години, е намерен мъртъв под купчина от плевели и трева няколко дена след смъртта на Мартин Браун, на 4 години. Косата му била подстригана, по бедрата му били установени следи от пробождания, а гениталиите му били частично отрязани. Освен това, върху корема му имало изписана буквата „М“. Когато разследването стига до Мери Бел, тя се издава с подробното описание на счупена ножица, с която, според момичето, си е играел Брайън. Ножицата станала неопровержимо доказателство за вината на Мери.

Семейният произход може да е повлиял на необичайното поведение на Мери. Дълго време тя смятала, че е дъщеря на престъпника Били Бел, но до ден днешен истинският й биологичен баща е неизвестен. Мери твърдяла, че майка й Бети, която е проститутка, я е принуждавала да участва в сексуални контакти с мъже, нейни клиенти, от 4-годишна възраст.

Процесът приключил, но по закон Мери не можела да бъде лишена от свобода заради възрастта си. Разследването стига до заключението, че Мери трябва да отиде в психиатрична болница или интернат за проблемни тийнейджъри. Докато достигне пълнолетие, тя е държана в специален приют за асоциални деца, а след това е преместена в затвора с лек режим „Мур-Курт“. По време на процеса майка й многократно продавала историята на Мери на пресата. Момичето било само на 11 години, освободено е след 23 години. Сега тя живее със сменено име и фамилия. Този случай е известен като Делото на Мери Бел.

Джон Венебълс (13 август 1982 г.) и Робърт Томпсън (23 август 1982 г.)

Джон Венебълс и Робърт Томпсън били осъдени на доживотен затвор, въпреки факта, че към момента на извършване на убийството били едва на десет години. Престъплението им предизвиква шок в цяла Великобритания. На 12 февруари 1993 г. майката на двегодишния Джеймс Булгер оставя сина си пред вратата на месарския магазин, мислейки, че няма да се забави много, тъй като в магазина нямало опашка. Не подозирала, че виждала сина си за последен път … Джон и Робърт били в същия магазин и правели обичайното: ограбвали хора, крадели от магазина, когато продавачът бил ангажиран, сядали по столовете в ресторантите, докато не ги изгонели. Момчетата решили да отвлекат момчето и да подредят нещата така, сякаш се е изгубило.

Джон и Робърт насила завлекли момчето на ЖП линията, където го залели с боя, жестоко го налагали с дървени тояги, тухли и желязна пръчка, хвърляли камъни по него, сексуално малтретирали малкото момче и след това оставили тялото му на релсите с надеждата, че влакът ще мине през него и смъртта му ще бъде сметната за инцидент. Тялото на Джеймс е открито, но експертизата разкрива, че момчето е умряло преди влакът да го прегази.

Алиса Бустаманте (28 януари 1994 г.)

 

15-годишното момиче убива съседката си и скрива трупа ѝ. Алиса Бустаманте планира убийството, като избира подходящия момент и на 21 октомври напада момичето на съседите. Започва да я души, прерязва гърлото ѝ и я намушква. Полицейският инспектор, който разпитвал малолетната убиица след изчезването на 9-годишната Елизабет, казва, че Бустаманте е признала къде е скрила тялото на убитата четвъртокласничка и завела полицията в гората. Трупът бил намерен на посоченото място. Тя споделила, че искала да разбере как се чувстват убийците.

Джордж Джуниър Стини младши (21 октомври 1929 г. – 16 юни 1944 г.)

Morkadis

На 16 юни 1944 г. в Съединените щати е поставен рекорд – Джордж Стини, който е на 14 години, става най-младият мъж, екзекутиран в САЩ. Джордж бил осъден за убийството на две момичета – единадесетгодишната Бети Джун Бинкикер и осемгодишната Мери Ема Темз, чиито тела били открити в едно дере. Момичетата са имали тежки наранявания на черепа в резултат на удари от желязна бухалка, която впоследствие е била открита. Джордж признава за престъплението и че първоначално се е опитал да прави секс с Бети, но в крайна сметка това се превърнало в убийство. Джордж бил обвинен в убийство с жестокост от първа степен и осъден на смърт на електрически стол. Присъдата е изпълнена в Южна Каролина и е отменена през 2014 г., 70 години след екзекуцията.

Кипланд Кип Кинкел (30 август 1982 г.)

На 20 май 1998 г. Кинкел е изгонен от училище заради опит да купи крадено оръжие от съученик. Той признава за това и е освободен от полицията. Вкъщи баща му му казал, че ще бъде изпратен в интернат, ако не започне да сътрудничи на полицията. В 15:30 Кип извадил пушката, скрита в стаята на родителите му, заредил я, влязъл в кухнята и застрелял баща си. В 18:00 майката се върнала. Кинкел й казал, че я обича и я застрелял – два пъти в тила, три пъти в лицето и веднъж в сърцето. По-късно той казва, че искал да предпази родителите си от трудностите, които биха могли да имат заради проблемите му със закона.

На 21 май 1998 г. Кинкел пристига в училище с Форда на майка си. Той бил облечен с дълъг шлифер, за да скрие оръжията си: ловен нож, пушка и два пистолета, както и патрони. Той убил двама ученици и ранил 24. Когато презареждал пистолета си, няколко ученици успели да го обезоръжат. През ноември 1999 г. Кинкел е осъден на 111 години затвор без възможност за обжалване. В момента, в който присъдата била обявена, Кинкел се извинил пред съда за убийствата на своите родители и съученици.

Синди Колиър и Шърли Улф

През 1983 г. Синди Колиър и Шърли Улф започват да търсят жертви, с които да се забавляват. Обикновено се занимавали с вандализъм или кражба на коли, но веднъж момичетата решили да покажат колко луди са всъщност. Почукали на вратата на непозната къща, където им отворила възрастна жена. Виждайки двете млади момичета на 14-15 години, старата жена без колебание ги пуснала в къщата си, надявайки се на интересен разговор на по чаша чай, и тя го получила – момичетата дълго разговаряли с милата старица, забавлявайки я с интересни истории. Тогава Шърли сграбчила старата жена за врата, а Синди отишла в кухнята за нож. Грабвайки ножа, Шърли нанася 28 прободни рани на старата жена. Момичетата избягали от къщата, но скоро били арестувани.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Андрей Романович Чикатило – най-дълго върлуващия сериен убиец в СССР

Момичето, което прекара 7 г. в ковчег, докато го насилват

Момчето омар, което бе убито от собственото си семейство

Иван Милат – австралийският сериен убиец на пътя

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.