Най-големите лъжи във „Фейсбук“, с които избиваме комплекси

фейсбук

„Фейсбук“ е едно от най-сигурните средства, чрез които да влезете в друга реалност, но чрез лъжи. Целта е една – когато някой разглежда профила ви, да си помисли: „О, какъв хубав живот има. Колко е заможен и как всички го харесват. Толкова му завиждам.“

И в повечето случаи се получава. Нищо, че докато във виртуалното пространство сте на „Какао бийч“, в истинския живот купувате чушки от кварталния магазин.

Много популярни личности също си служат с лъжи във „Фейсбук“, за да повишат интереса около себе си. Публикуват двусмислени статуси на страниците си, след което чакат реакцията на медиите. После задължително следва втора публикация, в която се споменава колко мръсно нещо са журналистите. Просто ей така – от скромност, защото те, милите, не обичали да им се бъркат в личния живот.

Вижте топ 10 на най-големите лъжи, с които някои хора избиват комплексите си в интернет пространството.

1. Промяна на името

Доста хора променят част от името си, за да привлекат внимание. До един момент сте били с малкото си име и фамилията, но след това решавате да я замените с бащиното. Прави се, за да си мислят приятелите ви, че имат нов човек в списъка. Така отварят профила ви, за да погледнат кой точно сте, и хоп – мечтата ви да сте известни във „Фейсбук“ се сбъдва.

Други пък стигат още по-далеч и благодарение на тях социалната мрежа се превърна в малък латиносериал с екзотични имена. Така Мария Иванова от Пловдив стана Мария Торес от Милано или Есперанза Белучи от Монако.

Много модно сред фейсбук кифлите е също така да се кръщават с имена, подходящи по-скоро за жители на арабските емирства. Току-виж някой си помислил, че сте дъщеря или син на шейх. Може и половинка – дори още по-добре.

2. Лежите на дивана вкъщи, а се отбелязвате от нощен клуб

Малдивите изглеждат прекрасно от терасата вкъщи, но не забравяйте да изключите автоматичната локализация, за да не се окаже, че сте едновременно на две места. Много разпространено е също младежите да се отбелязват от нощни заведения, докато са вкъщи. Във връзка с това се появиха и следните забавни изказвания: „Майка я пратила да купи лук, а тя си постнала „На шопинг съм“ и „Накиснала си е краката в леген със сол и написала, че е на СПА“.

Има хора, които изпитват нужда да осведомяват останалите къде са, с кого са и какво точно правят във всеки час от денонощието – макар истинността на твърденията им да е под съмнение.

Актуално сред младежите е поне веднъж през лятото да се отбележат от „Какао бийч“ в Слънчев бряг. Някои го правят дори когато само минават оттам. Ако пък реално сте там, задължително си направете снимка на масата с питиета, за да покажете колко ви е яко, как не ви пука от нищо и какъв охолен живот водите. За да се затвърди тезата и на всички да е ясно, че сте най-готините в клуба, е препоръчително да се щракнете с шампанско и наргиле.

3. Снимка до кола

Със сигурност поне веднъж сте виждали кадър на момче, което с едната си ръка се прави, че отваря вратата на скъпа кола, а с другата говори по телефона. Това вече е отживелица. Ако случайно попадне в такова возило, първото нещо, което прави типичният лъжец от „Фейсбук“, е да снима волана, за да се види марката, след което да си щракне селфи на седалката.

Morkadis

Действията трябва да се случват максимално бързо, защото след 5 минути вече може да се наложи да предадете колата на истинския собственик. Няколко снимки обаче са достатъчни, за да бъдете вървежен за дълъг период от време.

Жените действат по съвсем друг начин. Снимат се в колата на някой приятел или в някоя автокъща и отдолу пишат многозначното „Благодаря“. Оттам нататък на вас остава да се чудите от гаджето ли е подарък, или от татко. Отговор на въпроса ще намерите, когато на следващия ден я засечете в градския транспорт.

4. Кадър как четете книга

Новият девиз на умната кифла е „Интелигентността е красота“. Към написаното добавете снимка с книга и чаша вино. В коментарите отдолу е добре да има и цитат от това, което четете, за да покажете, че сте наясно с нещата. Каква е лъжата тук? Много хора се правят, че четат, само докато направят снимката, и не я споделят.

Кадърът цели да докаже, че вие блестите най-вече с интелектуални качества и богата обща култура, а не с външен вид. Всичко това е лъжа, защото човек, който обича да чете и е потънал в историята на книгата си, никога няма да се досети дори да влезе във „Фейсбук“ в този момент.

5. Загадки относно семейното ви положение

Доста момичета публикуват снимка на ръката си с пръстен на нея. Започват въпроси дали девойката е сгодена и честитки, а тя отговаря само с по една усмивка. Целта е да бъде звездата на деня и всички да говорят за нея.

Истината в повечето случаи е съвсем друга, а бижуто е част от чеиза на майка й отпреди 30 години.

6. Приятелство с известни личности

Някои потребители качват селфита с известни личности и след това ги отблязват. В коментарите отдолу се държат фамилиарно с тях, за да си мислят останалите, че са близки приятели. В реалността обаче те са просто фенове, които са се снимали с популярна личност, която харесват.

Други пък им пишат коментари все едно всеки ден пият кафе заедно. Наскоро плеймейтка си публикува фотос с автограф от Кристиано Роналдо или по-скоро се опита да излъже, че са се видели очи в очи и той го е разписал. Оказа се, че картичките се продават предварително, подписани на входа на стадиона.

7. Фалшиво местожителство

За да съвпада новото ви име напълно със същността ви, е добре да „заживеете“ в Дубай. Други подходящи варианти са Портофино и Сен Тропе. Това е признак за много високо социално положение. От момента, в който публикувате лъжливото си местожителство, трябва да бъдете изключително предпазливи, защото опасности дебнат отвсякъде. Ходете само с тъмни очила и шапки, за да не ви разпознават съгражданите ви. Все пак вече живеете в друга държава.

За да вдигнете още повече рейтинга си, добавете в информацията за образованието си, че сте завършили „Харвард“ или „Оксфорд“. Това автоматично ще ви добави нови последователи.

8. Качване на стари снимки

Тази точка е тясно свързана с лъжата, че живеете в друга държава. Има потребители, които веднъж отишли на почивка, си правят по 2-3 хиляди кадъра от мястото. След това в продължение на месеци постват старите снимки и се стараят да заблудят всички, че вече живеят в Италия например. Подобно състояние граничи с шизофрения и не е за подценяване.

Така, докато мислите, че съседката от долния етаж се е преместила в друга държава, ще я засечете да мие стълбището на входа.

9. Чужда профилна снимка

Снимка на човек с перфектна фигура за профилна. Опитвате се да щракнете върху нея, за да я разгледате по-отблизо, и се оказва, че е заключена и може да се гледа само в малък размер. И как иначе, когато фотосът изобщо не е на този, който я е качил, и лъжата ще бъде разкрита много лесно. От подобни действия няма много смисъл. Стараейки се да предизвикате възхищение, най-малкото ще получите присмех.

10. Почивка с любимия, а всъщност с мама

Някои жени споделят снимки от почивки, на които не се вижда почти нищо, за да е по-загадъчно. Гледката е към басейна на някой хотел, залез или храната от румсървиса. Възможностите за описание под кадъра са главно две: „Винаги знаеш как да ме зарадваш“ или „Утрините са най-красиви, когато се събуждаш до любимия“. За да изглежда по-тежкарско, може отдолу да има и само едно сърце.

Хайде сега да се върнем към реалността и да си спомним, че сме на семейна почивка с цялата рода, а гадже изобщо нямаме. Модата за инсценирани романтични екскурзии с половинката идва от плеймейтки и моделки, които го правят, за да предизвикат медиен шум.

инфо: highviewart.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.