Най-неподходящите зодиакални съчетания, или кои връзки са обречени на провал (част 1)

 

pixabay.com

Когато човек започва нова връзка, едно от основните му притеснения е как да изгради такива отношения с партньора си, че и двамата да се чувстват щастливи, спокойни, обичани, оценявани и сигурни един в друг, без да изгубят самоличността си и да трябва постоянно да правят компромиси със себе си.

Разбира се, освен усилията, които партньорите са готови да положат в името на това да са заедно, не по-малко важна роля за изграждането и поддържането на успешна връзка играе природата на всеки от тях – личностните им качества, светоусещане, характер, темперамент и емоционалност, които според астрологията са закодирани у човека от влиянието, което планетите оказват над всеки от нас в момента на раждането и във всеки следващ момент от живота ни.

Ето защо бихте могли да намалите риска от несъвместимост на характерите като започнете връзка с човек, чиято зодия се съвместява сполучливо или поне относително безболезнено с вашата (разбира се, не зодията трябва да е основната причина да бъдете или не с някого). Астролозите считат за най-добри следните комбинации: Везни-Овен, Телец-Скорпион, Близнаци-Стрелец, Козирог-Рак, Водолей-Лъв и Дева-Риби, а кои са най-безперспективните съчетания от гледна точна на дисонанса между характерните черти, които представителите на една зодия притежават, ще научите от тази статия – описани до най-малката подробности!

Везни и Дева

Тези два знака с мъка синхронизират своите цели и приоритети. Въпреки че биха могли да действат доста хармонично в работата, извън нея представителите на Везни и Дева рядко изпитват кой знае каква радост и удоволствие от компанията на другия.

По природа Девата е крайно аналитична и критична личност, което не се вписва в представите за приятна компания на жизнерадостните Везни, които избягват излишните трудности. Същевременно тази повърхностност и склонност към празнословия, когато става дума за взимане на решения, могат да извадят от равновесие „алергичната“ към безсмислиците Дева. Везните изобщо няма да отчетат или да обърнат внимание на по-завоалираните качества и убеждения на Девите, което без съмнение ще ги накара да се почувстват недооценени и неразбрани. Везните възприемат Девите като безинтересни или най-общо като трън в петата. Сами се сещате, че обвързването на представителите на тези две зодии има лоши перспективи. Почти сигурно е, че Везните, рано или късно, ще потърсят „по-зелени пасбища“, към които да се отправят.

Скорпион и Овен

Скорпионите мразят чувството, че някой се опитва да им казва какво да правят, докато представителите на зодия Овен обожават да се разпореждат с всички и да изискват постоянно. Фактът, че и двете зодии се стремят настървено към по-високи позиции, не бива да бъде считан като допирна точка – когато говорим за връзки и интимни взаимоотношения, това е още една сериозна пречка, тъй като и единият, и другият постоянно се съревновават помежду си в това кой кого да контролира.

И Скорпионите, и Овните са изключително независими по природа. Възможно е всичко помежду им да започне с експлозивна авантюра и много страст в леглото, но тази искра ще изгасне дори по-бързо, отколкото се е възпламенила. Овенът обожава да флиртува, докато Скорпионът е много ревнив и това създава предпоставка за непреодолимо недоверие и раздразнение помежду им, които често стават причина тези двама души да се разделят, без дори да искат да си спомнят, че някога са имали нещо общо помежду си.

Представителите на зодия Овен също са доста сръдливи и обидчиви, но в много от случаите те изглеждат враждебни и раздразнителни дори тогава, когато не са ядосани – това просто е една от маските им. Скорпионите могат да имат смъртоносен нрав, само че те са по-прикрити – склонни са да нападат от засада и в много редки случаи атакуват открито.

Стрелец и Телец

Представителите на зодия Телец са властни личности със силно развито чувство за собственост, докато тези на зодия Стрелец са готови да пожертват всичко в името на свободата си. Телците могат да са извънредно ревниви и имат нескончаеми изисквания към половинките си. И докато Стрелците не се отказват да настояват за промяна, Телците все така категорично и безапелационно отказват да признаят необходимостта от такава.

От астрологична гледна точка, дрязгите между Стрелците и Телците вероятно се дължат на дълбоко закодираните и неизкореними черти на тези два зодиакални знака. Повечето връзки са изложени на периодични спорове и конфликти, но някои астрологични комбинации просто са обречени на по-взривоопасни отношения от други. За щастие, Стрелците и Телците не са чак толкова несъвместими помежду си.

Morkadis

В действителност колаборацията между тези два знака има добра почва, на която да вирее, тъй като земните и огнените знаци поначало се погаждат добре. Така че ако бъдат правени опити да се анализират причините, поради които Стрелците и Телците така лесно влизат в конфронтация помежду си, най-добре би било да се започне от изучаването и проумяването на астрологичните енергии на хората, родени под тези слънчеви знаци.

Споровете между Телец и Стрелец могат да бъдат отключени от редица проблеми, но обикновено се подклаждат най-вече от факта, че едната или и двете страни имат мнение по даден въпрос, което в собствените им представи не подлежи на ревизия. Поначало хората, които имат много консервативно схващане за живота, могат да са изключително трудни партньори.

Когато дадена личност има стеснен и закърнял мироглед, убежденията му трудно могат да бъдат променени, ако изобщо има начин това да се случи. Телецът е пословичен със своята твърдоглавост. За Стрелците пък са характерни раздразнителността и склонността към изпадане в мрачно настроение.

Комбинацията между тези негативни характеристики е в основата на тежки и напълно безсмислени спорове, които нерядко преминават в дълги периоди на мълчание и сърдене. В тези случаи обикновено дълбоко обиденият е Стрелецът, докато Телецът продължава да налива масло в огъня като се връща към темата на спора отново и отново, без да дава признаци, че е преосмислил позицията си.

Този сценарий обаче е възможно най-негативният и е редно да споменем значението на останалите зодиакални знаци в астрологическата карта (рождения хороскоп) на съответните представители на слънчевите знаци Стрелец и Телец. Едно от предимствата на рождените хороскопи, които се отличават с голямо разнообразие от планети, е относителният баланс между различните енергии. От друга страна астрологическите карти, в които доминира една определена енергия или пък се сблъскват две силно изразени противоположни енергии, принадлежат на личности с труден характер. В болшинството от случаите конфликтните личности (такива с една или две доминиращи енергии в рождените си хороскопи) проявяват тази своя природа и във връзките си.

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Символът, който изберете, разкрива от какво се страхувате в любовта

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Любовният ви хороскоп за 2021 година

Гадание разкрива дали добрият познат може да е следващата ви любов

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.