Най-ниската температура за тази зима е в Севлиево

зима 1

Най-ниската за тази зима температура от минус 24 градуса е била измерена тази сутрин в 7,20 часа в Севлиево. Това съобщи за БТА метеорологът Иванка Иванова.

През последната седмица температурата е падала до минус 10-12 градуса, но днешната стойност си е рекордна, особено за датата 1 март, посочи Иванова.

По думите й ниските температури през зимата и рекордно високите температури през лятото не са нещо необичайно за севлиевския климат – градът се намира в котловина, където въздушните маси се задържат.

Ниски температури са измервани през февруари 2012 година – минус 31,4 градуса и през януари 2016 година, когато е било минус 28 градуса. Рекордно ниска за страната температура е била измерена в Севлиево на 9 февруари 2005 година, когато е било минус 34 градуса.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Интересни факти за най-студеното място в света

Хората-феномени, които не спят, не ядат, не стареят, не им е студено

Защо треперим, когато ни е студено?

Смелчага показа как се сгряват хората в Казахстан, когато навън е -40 градуса

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.