НАСА ще посети астероид с ценни метали на стойност 1 квинтилион долара

НАСА планира мисия до астероид с огромни залежи на благородни метали, сред които и злато, чиято стойност възлиза на 1 квинтилион долара (квинтилион – 1 с 18 нули).

Това означава, че ако стойността на астероида бъде разделена между всички хора на Земята, всеки от нас ще получи 92 млрд. долара, предава БТВ.

16 Psyche е астероид съставен предимно от метал и е от огромен интерес за НАСА, защото ще помогне на учените да разберат как се е формирала нашата планета и ядрото ни.

Макар съдържанието на злато да не е ясно, много учени спекулират, че то е в огромни количества. Според други обаче астероидът е съставен предимно от желязо и никел.

Човечеството все още е далеч от добив на ценни метали в Космоса, но от НАСА планират първата разузнавателна мисия до астероида още през 2022 г. Апаратът на космическата агенция ще достигне целта си през 2026 г., като ще прекара в орбита около него 21 месеца.

През това време НАСА ще картографира и изучи астероида, за да установи дали наистина е бил част от планета преди.

инфо: novini.bg

Вижте още:

На Земята падат все повече астероиди

Астероидът Апофис може да се сблъска със Земята през 2068 година

През 2030 НАСА планира пилотирана мисия до Марс

Снимки на НАСА от Марс – измама, НЛО или доказателство за живот?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.