Ноември е с аномалия от 10 градуса, чака ни мека зима

зима

Предстоящата зима ще бъде по-мека от обичайното, като термометрите ще отчитат до 2 градуса над стандартните за този период от годината температури. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

„Изпратихме септември с над 2 градуса над нормалната за месеца температура, октомври също. А ноември го започваме ужасно ударно, в момента аномалията е между 8 и 12 градуса над нормата”, отбеляза той.

По думите му, очаква ни хубаво време в следващите дни, като в края на следващата седмица температурите ще се понижат до нормата.

Тогава било възможно и да падне първият сняг в по-ниските части на страната.

„Цялата зима ще бъде сравнително по-топла, 1-2 градуса е съществена разлика в температурите“, допълни проф. Рачев. Според неговата прогноза около 15-16 ноември се очаква промяна на времето.

„На юг от България ще има циклон, а на север-североизток-антициклон. И на контактната зона ще се създадат условия за валежи. Ако пък температурите на въздуха, който ще дойде от североизток, са по-ниски – и на снеговалеж”, каза проф. Рачев, който уточни, че това може да означават първи снеговалежи в по-ниската част на Южна България, особено в Родопите.

Според авторитетния сайт Accuweather Балканите, Италия, Испания и Португалия, ще са щастливото изключение тази година. Очакват се обаче много ниски температури, силни ветрове и бури на Острова.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Изумителните неща, които се случват с тялото през зимата

Изберете си един от снежните човеци и вижте какво ви очаква до края на зимата!

Какви стайни температури поддържат в различните страни през зимата

Какъв характер имат децата, родени през есента и зимата?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.