Окото на Фатима – най-силният талисман срещу беди

pixabay.com

Амулетът Окото на Фатима идва от Турция, където също се нарича Каменно око. Този талисман защитава собственика си от злополуки, беди и уроки. Има много легенди за произхода му, като преди да решите да си купите този талисман и вие трябва да се запознаете с историята на неговия произход, както и с магическите свойства и правилата за носене.

Талисманът Окото на Фатима символизира ярко начало – не може да навреди на никого и не се използва за уроки на други хора. Всяко желание да навредите на друг човек ще доведе до обръщане силата на амулета срещу собственика му и ще навреди на него. Той е създаден, за да защитава и да предпазва от беди, не за користни и зли цели. Турският амулет има следните предназначения:

– привлича късмета;

– лекува от различни заболявания;

– способства за укрепването на имунната система;

– помага за кариерния растеж;

– предпазва от завистливи хора;

– хармонизира отношенията с половинката.

Талисманът Окото на Фатима може да бъде сложен и в дома, а не само да го носите със себе си, така той ще предпази всички от семейството от злите очи, интригите и уроките, а подобен амулет в колата пази собственика от различни инциденти.

Има две основни легенди за появата на Окото на Фатима:

1. В древността някога живял пророка Мохамед. Неговата любима дъщеря се е казвала Фатима – мило и невинно момиче с неземна красота, но и с чиста душа. Тя е била женена на Али, който според преданията е бил дълго време далеч от дома. За да предпази любимия си от неприятности, съпругата му е дала малък подарък, а именно Окото на Фатима. В него тя вложила цялата искрена любов към съпруга си. Затова талисманът днес се смята за амулет, който предпазва от зли сили и помага на собственика си да постигне успех във всяка една сфера от живота.

2. По време на кръстоносните походи много семейства не само са останали без дом, но и загубили близки роднини. В градовете и селата имало бунтове, а хората живеели в постоянен страх. Повечето от кръстоносците били синеоки и поради това хората ги смятали за слуги на Сатаната. За да се защитят от тях, източните хора са си направили сами талисман и го нарекли Дяволското око. Според тях той е защитавал войниците по време на дългите битки с кръстоносците, а също така е пазел жителите на града от грабежи и пожари.

Как правилно да носите талисмана Окото на Фатима?

– ергените трябва да носят амулета под формата на пръстен на лявата си ръка, а омъжените мъже – от дясната;

Morkadis

– влюбените могат да си подарят взаимно висулка. Така ще се засили силата на Окото на Фатима;

– неомъжените дами трябва да носят Окото на Фатима под формата на гривна на лявата си ръка, а след като се омъжат – на дясната.

Въпреки че това са само легенди и никой не знае каква точно е истината около създаването на амулета, днес се смята, че Окото на Фатима пази собственика си от уроки и е най-силният талисман срещу беди.

източник:  sanovnik.bg

Вижте още:

Тайните знания, скрити в амулетите

Амулети за здраве и успех

Амулет от бреза работи с женската енергия

Направи си сам: амулети за финансов успех

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.