Островът на котките

1

Японците винаги могат да изненадат своите гости, предлагайки всякакви атракции от технологията до малко по-чудатите атракции като остров на зайците.

Оказва се, че има и остров на котките, където мъркащите създания превъзхождат хората 6 към 1! Малкият остров разполага с над 120 котки, които са били докарани там, за да ловят мишките по малките рибарски лодки. Човешката популация на Аошима намалява след Втората Световна война, когато повечето обитатели започват да си търсят късмета другаде, но котките остават и продължават да се множат.


Островът е обитаван от пенсионери, които очевидно нямат проблем с питомците си. Аошима не е място за туристи, защото няма да откриете нито автомобили, нито хранителни магазини. Въпреки това можете да останете очаровани от любвеобилните животни, които дори не са претенциозни и оцеляват на картофи, ориз и някои други домашни храни.

Спокойно можете да заведете жената или алергичната тъща, за да сте сигурни, че всички ще бъдат щастливи!

инфо: men.hotnews.bg

Вижте още: 

НАРА – ГРАДЪТ НА ЕЛЕНИТЕ (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.