Откриването на извънземен живот е с една стъпка по-близко

космос

Откриването на извънземен живот е с една стъпка по-близко, след като учени откриха планета, която е възможно да поддържа извънземен живот, съобщи БГНЕС.

Екип от изследователи към Лабораторията по астрофизика в Марсилия смята, че на планетата Проксима Б, която за първи път беше забелязана през август тази година, може да има океани, като водата е възможно да покрива цялата й повърхност на дълбочина до 200 км, пише британският в. „Индипендънт“.

Според учените наличието на течна вода увеличава шансовете на Проксима Б да съществува извънземен живот.

Подобното на Земята небесно тяло обикаля Проксима Кентавър – най-близката звезда, но нашето слънце, която се намира на 4,22 светлинни години от нас. Планетата се намира в обитаемата зона на своята звездата, което означава, че би могла да поддържа температури, пригодни за живот.

Според учени именно Проксима Б би могла да бъде и първата екзопланета, до която човечеството би могло да изпрати робот. Планетата се намира по-близо до своята звезда от Земята до Слънцето, но тъй като Проксима Кентавър е звезда червено джудже и е значително по-студена.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.