Откриха възможни „портали“ към далечни части на Вселената

pixabay.com

Някои свръхмасивни черни дупки в центъра на галактиките могат да бъдат „портали“ към далечни региони на Вселената. До този извод стигнаха руски учени, чиито изследвания бяха публикувани в Monthly Notices of the Royal Society, предава РИА Новости.

Според експерти космическият кораб теоретично може да премине през такива „портали“ или „червееви дупки“, но високото ниво на радиация в тях няма да даде шанс на екипажа да оцелее.

Изследователите отбелязват, че черните дупки, подобно на „червеевите дупки“, притежават мощна гравитация, но за разлика от последните, те нямат изход в друга точка на Вселената.

Както поясни един от авторите на работата, физикът Михаил Пиотрович, учените са постигнали малък напредък в изследването на „червеевите дупки“. Най-близкият подобен обект се намира на разстояние от 13 милиона светлинни години от Земята, което все още е недостижимо разстояние за хората, предава „Фокус“.

източник: novini.bg

Вижте още:

Вулкан на Антарктида е портал към друг свят?

Въртящите се черни дупки – портали за пътуване в хиперпространството?

Учени се опитват да отворят портали към огледална Вселена

Вратата на боговете в Перу: Мистериозният енергиен портал

Древни портали в пустинята водят към непознати светове

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.