Откриха загадъчни бързи радиосигнали от дълбокия Космос

космос

20 загадъчни силни вълнови сигнала, наричани „бързи радиоизбухвания“, са регистрирали за една година, изследователи, работещи с радиотелескоп в Западна Австралия.

Броят на сигналите е два пъти по-голям, отколкото са регистрирани в целия свят, откакто те са открити през 2007 г.

Екипът също откри и най-близкото и силно бързо радиоизбухване, регистрирано досега. Бързото радиоизбухване е много рязко увеличаване на енергията, което идва извън нашата галактика и продължава само милисекунди. Специалистите не знаят какво го причинява, нито от кои галактики идва. Енергията обаче е много силна, еквивалентна на освобождаваното от Слънцето за 80 години.

Астрономите са доказали също, че бързите радиоизбухвания идват не от близка галактика, а от „другия край на Вселената“. Тъй като са от много далече, могат да бъдат използвани за засичане на липсващата материя в Космоса между галактиките.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Червеивите дупки хвърлят сенки в космоса

5 странни теории за космоса, звучащи абсурдно

Какъв ще бъде сексът в Космоса?

Различен ли е вкусът на храната в Космоса?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.