Откриха Йода в ръкопис на 900 години

йода

Стюърт Фрийман, британският художник, който създава героя на Йода през 1980 г. за „Империята отвръща на удара“, винаги е казвал, че измисля сам външността на Учителя. Копира само очите на Алберт Айнщайн, за да предаде по-мъдър поглед. В Англия обаче се похвалиха, че са открили ръкопис на 900 години, в който е нарисувано същество, приличащо страшно много на Йода.

Кураторът в Британската библиотека Джулиън Харисън забелязва този факт, преглеждайки средновековен ръкопис, известен като „Smithfield Decretals“. Той пуска снимка в блога си, на която има удивителна прилика с героя от филмите на Джордж Лукас. Ръкописът е френски и преразказва библейската история за Самсон, но не е ясно чия е фигурата.

Йода се е появява за първи път във втория филм на „Междузвездни войни“ като ментор на Люк Скайуокър. Оригиналният глас е на Франк Оз, който озвучава също така Мис Пиги и мечока Фози от „Muppet Show,“ Йода обаче не присъства в продължението „Star Wars: The Force Awakens“.

инфо: standartnews.com

Вижте още:

КОДЕКС ГИГАС – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И МИСТЕРИОЗЕН РЪКОПИС НА СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.