Откриха следа от метеорит в Антарктида

6Немски изследователи откриха в Антарктида ледена следа, вероятно оставена от паднал на Земята метеорит, съобщават от пресслужбата на Института за полярни и морски изследвания „Алфред Венегер“.


Според данни на института, метеоритът се е разпаднал на части в атмосферата над Антарктида, а части от него са се ударили в ледената обвивка на континента и са образували пръстен с диаметър близо 2 километра. Учените, чиято база се намира в белгийската научно-изследователска станция „Принцеса Елизабет“, ще сондират леда в района на кратера за откриване на евентуални следи на извънземния обект.

инфо: cross.bg

Вижте още: 

ОТКРИХА 100-ГОДИШЕН ТЕФТЕР В АНТАРКТИДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.