Откриха съкровището на легендарен моряк

пирати 1

Край бреговете на Мадагаскар е открито съкровището на легендарния шотландски пират Уилям Кид. Група американски изследователи, ръководени от археолога Бари Клифърд, са извадили от дъното на Индийския океан край остров Сейнт Мари 50-килограмов сребърен слитък.

Това, според тях, е част от заграбеното и скрито от морските разбойници съкровище, което мнозина се опитват да намерят от векове, съобщиха ТАСС и Франс прес.

Бари Клифърд лично е предал слитъка на президента на Мадагаскар. Клифърд е разказал, че по време на гмурканията са били намерени останки на 13 плавателни съда в Залива на пиратите.


Екипът е работил няколко седмици над два от тях.

Роденият в Шотландия Уилям Кид е един от най-страшните пирати през XVII век. За престъпленията си е бил обесен в Лондон през 1701 г. Превръща се в герой, благодарение на произведенията на Едгар Алън По и други писатели. Според легендите той е скрил съкровището си именно на Сейнт Мари.

Оценявали го на колосалната за времето си сума от 800 000 лири. На острова се намира Гробището на пиратите, където не един авантюрист е търсил легендарното съкровище на Уилям Кид.

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

ПОРТ РОЯЛ – ГРАДЪТ НА ГРЕХОВЕТЕ И ПИРАТИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.