Откриха хиляди човешки кости в дома на британски хирург

pixabay.com

Известен британски хирург, който лекува политици, спортисти и известни личности, тайно е събирал човешки кости, съобщава „Индипендънт“, цитира Канал 3.

В имението в Уорчестършир и в офиса в Бирмингам на хирурга Дерек Макмин са открити над 5000 кости, отстранени по време на подмяна на тазобедрени стави.

Лекарят събирал колекцията си от началото на 90-те години, без да иска разрешение от пациентите, чиито кости е взел.

Персоналът на болницата в Бирмингам, където работи Макмин, е знаел за необичайното му хоби. Някои от тях му помагали за запазването на отстранените кости, като ги поставяли в специални съдове.

През 2019 г. Макмин признава за съхранението на костите на ръководството на болницата. Той обяснил, че планира да ги изучава по време на пенсия и по този начин да държи разума си буден. Един от персонала в лечебното заведение каза пред „Индипендънт“, че историята не е публично оповестена, тъй като Макмин, както той се е изразил, е „гъската, която снася златните яйца и е носил огромен доход“.

Полицията започна разследване срещу лекаря. Тъй като той не е имал официален лиценз за съхраняване на телесни органи, е заподозрян в нарушение на британския закон за човешките тъкани.

източник: novini.bg

Вижте още:

85 интересни факти за човешкото тялo

Откриха кости на 4-метрови хора край Пловдив

„Музика на кости“ – В СССР са презаписвали забранени плочи върху рентгенови снимки

Пет наистина болни хора, озовали се на свобода

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.