Поредна смайваща теория за извънземните: Не ги срещаме, защото…

извънземни

Има милиарди галактики във Вселената, всяка от които с по трилион звезди, което означава, че в космоса има вероятно трилиони обитаеми планети. Но, ако това е така и животът на Земята е способен да оцелява, защо тогава не сме открили сигнали от интелигентни форми на живот? Нови проучвания предполагат, че интелигентните извънземни все още не са се свързали с нас, защото са в хибернация, докато условията във вселената не станат по по-благоприятни за тях, пише Вести бг.

Едно ново изследване твърди, че извънземните форми на живот най-вероятно са се прехвърлили към цифрово съществуване, пише „Дейли Мейл“ (Daily Mail). Да живееш живота си като машина би имало много предимства, като това да обработваш информация по-бързо и да бъдеш по-малко уязвим на болести и смърт.

Но суперкомпютрите, способни да обработват огромно количество информация е известно, че са по-ефективни при по-ниски температури. Това е така, защото е необходимо голямо количество енергия за охлаждане на обработващата активност на супер бързата машина.

Според изследователите именно заради това извънземните, които водят живот като машини, са избрали да навлязат в хибернация, докато климатичните условия във Вселената започнат да се охлаждат. Учените от университета в Оксфорд нарича това „хипотеза за естивация*“.

„Ако една цивилизация иска да максимизира изчисленията, изглежда рационално да изпадне в естивация до далечното бъдеще, за да използва по-ниските температури на околната среда“, твърдят учените, ръководени от д-р Андерс Сандбърг в авторитетното издание Journal of British Interplanetary Society.

„Ето защо ние предлагаме хипотезата за естивация: причината, поради която не наблюдаваме проявления на извънземни цивилизации е, че в момента те са (предимно) неактивни и търпеливо чакат бъдещите космически епохи“, допълват те.

Нивото на фоново излъчване на вселената в момента е три градуса над нулата по Келвин (бел. ред. -270.15 градуса по Целзий), което може да е прекалено горещо за живот на машини, казват учените.

Тъй като обаче Вселената се разширява и звездите умират в продължение на милиони години, вероятно е температурата да падне отново до абсолютната нула (-273.15 градуса по Целзий). Това би било идеалното време за извънземните да излязат от хибернация, твърдят изследователит.

Според д-р Сандбърг един ден ние може да открием тези спящи форми на живот.

*естивация – представлява временен физиологичен покой в развитието и размножаването на животните. Метаболизмът рязко намалява, формообразувателните процеси спират. В северните ширини – зимна диапауза (хибернация), в районите с топъл сух климат – лятна диапауза (естивация).

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.