Почина актьорът Алън Рикман

3

Алън Рикман като професор Снейп в „Хари Потър“

Популярният британски актьор Алън Рикман е починал на 69-годишна възраст. Той е бил болен от рак, но е предпочитал да води битката си с болестта в тайна и затова до момента за нея не се е знаело. Това съобщи семейството му, цитирано от The Daily Mail.
Рикман е пресъздал на екрана някои от най-известните филмови злодеи. Той играе Ханс Грубер в „Умирай трудно“, шерифът на Нотингам в „Робин Худ: Принцът на крадците“ и професор Снейп в поредицата „Хари Потър“.

4

Печели „Златен глобус“ за ролята си във филма на HBO „Распутин“. Познаваме го още с участието му в лентите „Разум и чувства“ и „Наистина любов“.

Миналата година актьорът обяви, че е сключил брак с дългогодишната си партньорка Рима Хортън, с която са заедно от 1977 г.

Рикман е роден в Лондон, в семейство от работническата класа. Преди да стане известен в Холивуд, дълги години играе в Кралския шекспиров театър.

инфо: actualno.com

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.